Proiect creat de Asociația Tam-Tam şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021

!MPRO Fest 2021 va avea loc în perioada 13-19 septembrie 2021, cu spectacole care se vor desfășura în serile din perioada 16-19 septembrie completate de o serie de workshopuri.

Va avea loc la Teatrul Național Sala Amfiteatru și la Teatrul Recul.

Festivalul are scopul de a promova teatrul de improvizație în rândul publicului bucureștean și de a oferi spectacole inovatoare care explorează diverse metode de exprimare artistică. .

Ediția de anul acesta se axează pe încurajarea coeziunii, a relansării și dezvoltării comunității dezvoltată în ultimii 8 ani în jurul teatrului de improvizație și va pune în lumina reflectoarelor celebrarea mai multor forme de exprimare artistică bazate pe improvizație și spontaneitate.

Proiectul îşi propune să crească notorietatea teatrului de improvizație în rândul publicului bucureștean țintă fidelizat în ultimii 8 ani (peste 14.000 de spectatori si peste 1.100 de particianti la workshopuri), să promoveze teatrul de improvizaţie în rândul publicului bucureștean, să fie un spațiu de incubare și susținere a artiștilor bucureșteni, să susțină inovația artistică prin spectacolele experimentale și să încurajeze demersurile colaborative.

Totodată își propune să creeze spectacole relevante pentru toate categoriile de public printr-o punte de colaborare internațională, spectacole adaptate nevoilor și contextului actual și distribuite pe diverse platforme de difuzare în mediul digital.

Încă de la ediția a 8-a de anul trecut !MPRO Fest a căpătat o importantă componentă de digitalizare, fiind nevoiți să ne adaptăm toate spectacolele selectate atunci, într-un timp foarte scurt pentru mediul online (condițiile s-au schimbat brusc și am fost nevoiți să mutăm întreaga activitate a festivalului în mediul online).

În 2021 aceasta devine o componentă de bază care se va manifesta prin următoarele direcții:

Toate spectacolele selectate în cadrul ediției a 9-a !MPRO Fest vor fi jucate în aer liber la Amfiteatrul TNB și în același timp vor fi transmise online, live, pe o platformă de live streaming pe care publicul o va accesa pe bază de bilet.

Experiențe adaptate și relevante pentru utilizatori (public)- prin parteneriatul cu Eventbook spectatorii vor avea acces cu ușurință la platforma de live streaming a spectacolului, pe baza unui cod unic pe care îl vor primi în urma achiziționării biletelor;

Interacțiune cu publicul spectator (online): platforma de streaming folosită are și o componentă de comentarii și reacții sub formă de text, live, din partea publicului. Astfel, vom păstra caracterul inovator al spectacolelor create prin metoda teatrului de improvizație și actorii vor putea lua sugestii și reacții în timp real, atât de la publicul prezent fizic, la Amfiteatrul TNB, cât și de la cei prezenți online pe platforma de live streaming;