Mike Godoroja – voce, kazoo, percuţie, vocal TC Helicon effects

Formaţia sa este rodul unei munci de echipă extrem de serioase, îmbinată cu o mare pasiune şi dragoste pentru blues. Publicul îl consideră adevăratul reprezentant al blues-ului în limba română, prin abordarea inedită a repertoriului şi prin dinamica show-urilor sale. Experienţa sa scenică se completează cu întâlnirile istorice cu Ray Charles, Chick Corea, Jimmy Smith, James Brown etc. Un foarte cunoscut producător de televiziune şi realizator de emisiuni radio, a pus bazele trupei în 1997. Este de o bună perioadă de timp producătorul muzical al grupurilor IRIS, Timpuri Noi şi al Feliciei Filip.

 

Luca Marius – chitară electrică şi acustică, slide, banjo, bouzouki, mandolină, dulcimer

Este un muzician complet, cu o pregătire temeinică în sfera rock/pop şi cu o capacitate formidabilă de a trece de la un instrument la altul. A cântat în foarte multe proiecte de facturi diferite. Se recomandă ca un foarte bun orchestrator şi un interpret îngrijit şi cu personalitate.

 

Alex Vişan – chitară electrică şi acustică, mandolină, bouzouki

Un mare iubitor de blues, a descoperit chitara la vârsta de 13 ani, ascultându-l pe Jimi Hendrix, este un foarte talentat improvizator cu un simţ aparte al sound-ului şi stapân pe mijloacele de expresie.

 

Robert Ardeleanu – chitară bas

Un muzician complex, extrem de versatil în plan stilistic. A studiat pian, chitară, instrumente de percuţie, pian tehnic, ritmie. A cântat multă vreme jazz şi blues. Iar din mai 2011 a venit alaturi de Mike Godoroja & Blue Spirit.

 

Vali Vătuiu – tobe, percuţie, sampler

Un toboşar şi percuţionist cu adevărat profesionist, dedicat atât blues-ului cât şi jazz-ului. A făcut parte din Blue Spirit şi în trecut. A cântat cu formaţia Axa Project, al cărei fondator a fost Eugen Mihăescu, a colaborat cu Paula Seling. A format alături de Alin Milosav, Valentin Rotari şi Gabriel Ionescu, trupa Blackbox, trupă de tip cover.

 

 

A venit vremea să ne întoarcem la rădăcini, a sosit timpul să privim spre timpurile de început ale blues-ului, care a provocat o revoluţie în muzica secolului XX.


Tot ceea ce înseamnă astăzi jazz, soul, funk, rock’n’roll este rezultatul apariţiei acestei muzici care a pus accentul pe BALANS RITMIC!


Acum e momentul să privim spre originile unei arte care a marcat toată muzica cu tobe și chitare: BLUES-ul!

Un spectacol unic prin aducerea la rampă a vibraţiilor blues-ului de început, a sound-ului arhaic acustic de kazoo, chitară slide şi voce. Legendele mari ale blues-ului clasic vor reînvia mai actual, mai expresiv şi mai emoţionant ca niciodată: Muddy Waters, Willie Dixon, Robert Johnson, James Cotton, John Lee Hooker, Sonny Boy Williamson, Howlin Wolf şi mulți alții.

Un concert prin care publicul pătrunde în povestea BLUES-ului, într-un spectacol care pune accentul pe emoţie şi expresie sufletească în primul rând şi mai apoi pe cercetarea cu ochii minţii a ceea ce a devenit astăzi acest atât de îndrăgit gen muzical.


Mike Godoroja comunică pe scenă o emoţie personală în contextul unei idei de spectacol-concept şi nu doar al unui concert.

O seară cu Mike Godoroja & Blue Spirit stă sub semnul magiei. Mike nu numai cântă blues-ul, ci îl şi „povesteşte” într-un scenariu asemănător unei piese de teatru, în care fiecare spectator devine un personaj, iar muzica un „instrument” divin. După experienţa cu Balkanic Zeppelin, tot mai mulți cronicari au descoperit un nou Mike, a cărui partitură vocală comportă un nivel ridicat de dificultate în piesele dinamice, dar mai ales în emoţionantele balade.


Niciodată un concert cu Mike Godoroja & Blue Spirit nu va fi la fel cu cel precedent.

Fiecare spectacol este o experienţă cu o doză importantă de spontaneitate în care se trăieşte clipa!

Un spectacol ca o poveste!