flux continuu de jazz/blues/world/funk

 

AG Weinberger – The Transylvanian Guitar Man – chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, este o certă autoritate în domeniu. Eforturile sale de a promova şi de a implementa acest gen pe piaţa muzicalǎ, atitudinea şi gândirea despre viaţă, îl definesc ca fiind întâiul misionar al muzicii Blues,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

 

În 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, ca singur artist non-american acceptat să participe la celebra manifestare. În mai 2000, pleacă “în exil cultural” în Statele Unite, intrând astfel în marea competiţie a pieţei muzicale din America. În noiembrie 2003, AG Weinberger s-a întors acasă învingător, semnând un contract cu o casă de discuri americană, Heart and Soul Records. Nashville Calling, întâiul album american semnat AG Weinberger, a fost înregistrat între noiembrie 2004 şi aprilie 2005, la Nashville. În 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru şapte categorii. Din 2011 este realizatorul şi gazda emisiunii ACADEAUA – cea mai dulce emisiune, difuzată în fiecare duminică seara pe TVR2, începând cu ora 23.00, aflatǎ deja la cel de-al treilea sezon. Tot în 2011 a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

 

Discografie

În 1996, AG Weinberger lansează primul album de Blues din România: Good Morning, Mr. Blues. În 1997 lansează cel de-al doilea album, Standard Weinberger. Concertul de lansare de la Sala Radio – susţinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 şi vizionat de şase milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground, oferindu-l astfel publicului larg din România. Acest album a obţinut premiul Cel mai bun disc de jazz al anului 1997, oferit de revista Actualitatea Muzicală. În 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, Transylvania Avenue, înregistrat la Budapesta.

În 2006 apare în premieră absolută pentru România Nashville Calling – primul album al artistului înregistrat şi produs integral în SUA. În 2008 apare dublul album Guitar Man vol.1 & vol.2.

 

Muzică de teatru

O altă activitate de excepţie a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din ţarǎ, scriind muzica pentru 17 producţii de teatru.

 

Citate din SUA

“Un chitarist foarte bun, dinamic.” (B. B. King)

“Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.” (Revista Big City Blues Magazine, Detroit)

“Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.” (Cotidianul Las Vegas Review Journal)

“Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman.” (Son Seals)

“Un chitarist excelent şi charismatic.” (Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas)

“În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune.” (Cotidianul The Jonesboro Sun)

“Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cîntată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.” (Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records)

“Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul.” (Săptămânalul naţional american de divertisment Call Back Magazine)

 

info@agweinberger.com

www.agweinberger.com

www.reverbnation.com/agweinberger

www.myspace.com/agweinberger

www.sonicbids.com/agweinberger