10 ani de muzică apreciată internațional în 10 zile de spectacol muzical

Un festival devenit tradiție pe scena culturală a orașului, Bucharest Music Film Festival a ajuns la cea de-a X-a ediție și va celebra acest moment alături de bucureșteni în Piața George Enescu, în perioada 19 -28 iunie. Pe toată durata evenimentului, iubitorii de muzică de calitate se vor delecta cu o serie de concerte live impresionante, în cadrul cărora operele clasice vor fi puse sub semnul modernității prin interpretările contemporane ale muzicienilor. 

Timp de 10 zile, scena din fața Ateneului Român va găzdui dirijori și orchestre cu renume, acompaniați de artiști cunoscuți din alte sfere muzicale precum R&B, pop și swing, transformând această ediție aniversară a festivalului într-un eveniment de neuitat. În plus, cea de-a X-a ediție a Bucharest Music Film Festival va încânta publicul bucureștean printr-un program diversificat, care, pe lângă tradiționalul repertoriu de muzică clasică, va include mai multe evenimente conexe antrenante. Pentru prima dată în istoria festivalului, copiii se vor putea bucura în diminețile de weekend de ateliere muzicale special create pentru ei, susținute de artiști cunoscuți. Tot în weekend, pasionații de dans își vor putea petrece serile pe ring, avându-i alături pe grațioșii dansatori profesioniști ai Academiei de Dans Mihai Petre. 

La început de săptămână, pe 22 și 23 iunie, proiecțiile cinematografice vor aduce în Piața George Enescu producții impresionante, concerte de pe marile scene ale lumii, filmele proiectate având scop educativ. În plus, pe toată durata festivalului se va desfășura o tombolă dedicată participanților de peste 18 ani, iar în ultima seara a evenimentului se vor extrage numele norocoșilor care se vor bucura de premiile oferite de sponsorii festivalului: Eurotravel și MIO. 

Premiile de la tombolă sunt:

Premiul 1 – Excursie la ROMA (oferită de Eurotravel)

Premiul 2 – Cameră video de acțiune (oferită de Mio România)

Premiul 3 – Computer de bicicletă cu GPS (oferit de Mio România)

Premiul 4 – Navigator GPS auto (oferit de Mio România)

Premiul 5 – Cameră video auto (oferită de Mio România)

La ediția din acest an sunt invitate să participe ansambluri foarte cunoscute precum: Orchestra Națională Radio, Orchestra Simfonică București, Orchestra Română de Tineret, Big Band-ul Radio, Orchestra Camerata Regală, Cvartetul Artmusik, Orchestra Simfonică Surâsul Tinereții. Alături de aceste orchestre clasice, vor anima scena prin ritmuri contemporane artiști și trupe cu notorietate precum: Virgil Ianțu & Bucharest Jazz Orchestra, Monica Anghel, Luminița Anghel, Nico, Pasărea Rock, Matei Ioachimescu, George Popescu, Sergiu Cârstea și dirijorii Tiberiu Soare, Gabriel Bebeșelea, Ionel Tudor, Marius Hristescu, Andrei Tudor și Constantin Adrian Grigore. 

Bucharest Music Film Festival este organizat de ARCUB, iar ediția din acest an este parte dintr-un proiect de anvergură – București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, proiect ce lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Informații suplimentare despre eveniment sunt disponibile pe website-ul festivalului http://www.bucharestmusicfilmfestival.ro/

Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit. 

EVENT FACEBOOK

PROGRAM 

Vezi VIDEO

Vezi Concert Virgil Iantu @ Bucharest Music Film Festival

Vezi Ateliere muzicale pentru copii @ Bucharest Music Film Festival

Vezi Concert Big Band-ul Radio, Monica Anghel, Luminița Anghel, Nico

Vezi Concert Pasarea Rock @ Bucharest Music Film Festival

Vezi Artiștii ediției aniversare

Vezi Comunicatul de presă – 10 ani de muzică apreciată internațional în 10 zile de spectacol muzical

Vezi Comunicatul de presă – Vineri se redeschide grădina muzicală

Vezi Comunicatul de presă – Un public numeros și o atmosferă antrenantă

Vezi Comunicatul de presă – Ultimul weekend 

Vezi Comunicatul de presă – Mii de bucureșteni