ArCuB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureştiului 2009 seria manifestărilor dedicate celor 550 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei.

 

Programul va debuta în data de 12 septembrie, la ora 20.30, în Piaţa Constituţiei, cu un spectacol multimedia, care combină efectele vizuale sincronizate cu coregrafii de grup pe muzică special aleasă, într-un amplasament scenotehnic de mari dimensiuni.

Show-ul de lasere, efecte pirotehnice şi proiecţii video va fi însoţit de recitaluri ale celor mai importanţi solişti români precum: Marcel Pavel, Monica Anghel, Corina Chiriac, Nelu Ploieşteanu, Gabriel Cotabiţă, Andra, Oana Sârbu, Paula Seling, Doina Spătaru, Alexandru Arşinel, Maria Buză, Silviu Biriş, Maia Morgenstern, Dumitru Rucăreanu, Aurelian Temişan, George Nicolescu, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Gheorghe Zamfir acompaniaţi live de o orchestră condusă de Ionel Tudor.

Conceptul spectacolului are la bază un scenariu care îşi propune să traverseze istoria oraşului Bucureşti, fiecare secvenţă fiind marcată de lumini, coregrafie, costume şi efecte vizuale.

 

 Accesul publicului este gratuit!

Luni, 14 septembrie, începând cu ora 21.00, Muzeul Ţăranului Român găzduieşte Gala Bucureşti Strict Secret. O istorie a Bucureştiului văzut şi nevăzut va fi dezvăluită prin intermediul a şapte filme documentare de mediu metraj, ale cǎror scenarii sunt semnate de scriitorul Stelian Tănase, cel care transpune într-o perspectivǎ ineditǎ poveşti de iubire, crime politice şi pasionale, întâmplǎri rǎmase în mister.

 

Bucureşti, Mon Amour este titlul expoziţiei realizate de Vitalie Butescu, artistul ale cărui lucrări emană o căldură luminoasă discretă care este în acelaşi timp a picturii, cât şi a autorului ei. Expoziţia este alcătuită din aproximativ 50 de lucrări, reprezentând edificii şi zone emblematice ale Bucureştiului interbelic şi contemporan.Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 15 septembrie, ora 16.00, la Primăria Municipiului Bucureşti, ea fiind deschisă publicului în perioada 15 – 20 septembrie.

 

În data de 19 septembrie, la ora 20.30, iubitorii muzicii de jazz sunt invitaţi în Piaţa George Enescu la un concert extraordinar susţinut de violonistul Florin Niculescu acompaniat de cvintetul care îi poartă numele. Unul dintre cei mai importanţi violonişti de jazz ai zilelor noastre, Florin Niculescu, s-a născut în România, a absolvit Academia de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, pentru ca la vârsta de 23 de ani să se stabilească în Franţa, la Paris.A susţinut nenumărate concerte cu artişti de seamă ai scenelor de jazz: George Benson, Oscar Peterson, Bireli Lagrene.

 

În aceeaşi zi, la ora 17.00, publicul prezent în Piaţa Constituţiei se va bucura de un spectacol plin de energie şi culoare alături de Lavinia, Alex, Blaxy Girls şi Proconsul.

 

Fii alături de oraşul tău la marea aniversare!

Bucură-te de Bucureşti!