“Strălucitor şi şocant……..Este un tur de forţă”British Theatre Guide

 

În cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare “ copilul teribil al teatrului german”, regizorul Thomas Ostermeier  vine la Teatrul Naţional din Bucureşti cu Hamlet, într-o montare modernă, concisă şi provocatoare.

 

Spectacolul care a uimit lumea, prezentat pe scenele celor mai importante festivaluri, are numai două reprezentaţii în capitală, în zilele de 24 şi 25 aprilie, ora 19,00 şi nu trebuie ratat.

Scrisă în jurul anului 1600, piesa este transpusă în viziunea lui Ostermeier, integral sub perspectiva secolului al XXI-lea. Noua versiune scenică, „tumultuoasă, densă şi convingătoare stilistic”, aşa cum scrie „Tages Anzeiger” – Zürich, prezintă un Hamlet care, în căutarea adevărului într-un sistem politic corupt, eşuează într-o nebunie în care antrenează şi lumea din jurul său.

Noutatea spectacolului constă în curajul regizorului de a înlătura falsul romantism al perioadei victoriene, propunând o interpretare mai violentă şi mai provocatoare a piesei. „Violenţa este o realitate a timpului lui Shakespeare şi suntem în timp de război” mărturiseşte Ostermeier.

Biletele, în valoare de 40, 30, 25 şi 16 lei, se găsesc la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional.