În luna iunie, iubitorii de teatru din Brașov și Sibiu sunt așteptați să vizioneze, una dintre cele mai bine primite producții teatrale de la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, comedia romantică Frumos e în septembrie la Veneția, după Teodor Mazilu, în regia Marianei Cămărășan, din distribuția căreia fac parte actorii Oana Pellea și Mircea Rusu.

Spectacolul se va juca în sala Teatrului “Sică Alexandrescu” din Brașov, în cadrul “Săptămânii Comediei”, în data de 8 iunie, începând cu ora 19:00, iar în data de 15 iunie, de la ora 19:00, va fi prezentat pe scena Filarmonicii din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

O neașteptată poveste de dragoste se dezvăluie acolo unde suntem prea obișnuiți să vedem doar neajunsurile, într-o realitate pe care doar visul pare că o mai face suportabilă. Dar el nu poate și nu trebuie să o substituie, ci doar să-i aducă la lumină profunzimea, sensul și frumusețea. Această parabolă teatrală îi aduce împreună pe aceeași scenă pe actorii Oana Pellea și Mircea Rusu.

Cunoscută pentru spectacole precum Amalia respiră adânc (Teatrul ACT), Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice, N(aum) (Teatrul Metropolis), Cinci ore cu Mario (unteatru) sau Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva (Teatrul Odeon), regizoarea Mariana Cămărășan a montat în 2019, pe scena de la ARCUB, o adaptare a unei piese scrise de dramaturgul Teodor Mazilu. Scenografia este semnată de Vladimir Turturica, iar light design-ul, de Ștefan Vasilescu.

„Îndrăgostiți de însuși faptul de a fi îndrăgostiți, milioane de oameni visează Veneția. Adriatica bate cu valurile sale malurile de cărămidă ale insulei. Felinarele se aprind unul câte unul, dintr-un tonomat se aude incredibila muzică a lui Lucio Dalla. Totul e ireal de frumos.  În mirajul romantismului absolut, o femeie și un bărbat se redescoperă, așa cum nu și-au imaginat vreodată că ar putea fi. Realitatea, mijlocită de vis și dincolo de vis, este, de fapt, fabuloasă, iar lucrurile pe care abia îndrăznim să le visăm există deja în sufletul fiecăruia dintre noi. Ele prind viață atunci când … atunci când trăim acea… acel… nu găsesc cuvântul… care e antonimul singurătății?”

(Mariana Cămărășan – regizor)

*****

FRUMOS E ÎN SEPTEMBRIE LA VENEȚIA

după Teodor MAZILU

Cu: Oana PELLEA și Mircea RUSU

Scenografia: Vladimir TURTURICA

Light design: Ștefan VASILESCU

Regia și adaptarea: Mariana CĂMĂRĂȘAN

Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Asociația GOONG București. Proiect susținut de Raiffeisen Bank.

Durata spectacolului: 75 minute, fără pauză