Duminică, 16 noiembrie, începând cu ora 12.00, la Hanul Gabroveni, va avea loc dezbaterea Feminism sau feminitate? Statutul femeii pe scena românească de azi, parte componentă a Platformei Internaționale de Teatru București.

 

Dezbaterea va fi moderată de curatorul acestui eveniment, Cristina Modreanu (critic de teatru și profesoară), care, alături de Mihaela Sîrbu (actriță, producătoare, profesoară, fondatoarea Teatrului fără Frontiere), Andreea Bibiri (actriță, regizoare, producătoare), Dana Voicu (actriță, regizoare, profesoară) și Roxana Crișan (manager de talente), va încuraja un dialog consistent cu toți participanții.

 

În cadrul acestei sesiuni de discuții, se va încerca o clarificare a sensurilor acestor cuvinte cheie – feminism și feminitate – prin câteva exemple legate de lumea teatrului: invitatele sunt actrițe și teatrologi care au devenit producătoare, profesoare și animatoare ale scenei culturale românești. Ele activează atât pe scena oficială, cât și pe cea independentă, iar vocile lor ating adesea subiecte feminine. Prin tot ceea ce au făcut, pot fi considerate feministe, dar oare ele se consideră așa? Încercăm să aflăm împreună care este astăzi statutul femeii pe scena românească.

 

Programul primei ediții a Platformei Internaționale de Teatru București include, alături de această dezbatere, spectacole de teatru din Marea Britanie, Polonia și SUA, filme și o celebrare a talentului local printr-un casting național cu roluri din Ibsen.

 

Timp de 4 zile, în perioada 13-16 noiembrie, la Hanul Gabroveni și Sala ARCUB, punctele de vedere feminine vor fi la ele acasă în cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #1.

 

Evenimentul este organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, în parteneriat cu British Council și Institutul Polonez, și cu sprijinul Ibsen Scholarship.

 

Accesul la dezbaterea Feminism sau feminitate? Statutul femeii pe scena românească de azi este liber.