Expoziția „Fake News: artă, ficțiune, minciună”, organizată de Institutul Francez din România în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, pleacă de la ideea că artiștii ne pot ajuta să vedem lumea altfel. Fiecare artist invitat vorbește, în felul său, despre rolul mass-media, al internetului, al rețelelor de socializare și al fluxului tot mai mare de informații și imagini. Prin intermediul creației artistice, proiectul „Fake News: artă, ficțiune, minciună” dorește să mobilizeze și să provoace publicul cu privire la problemele sociale. 

Expoziția originală, prezentată în perioada 27 mai 2021 – 30 ianuarie 2022 la Espace Fondation EDF din Paris, a fost concepută și realizată de Centrul pentru Educație Media și Informare (CLEMI) cu scopul de a oferi profesorilor instrumentele necesare pentru a aborda acest subiect foarte sensibil și actual. 

În colaborare cu Institutul Francez din România, expoziția itinerantă va fi prezentată în diferite orașe din țară.

Prima destinație este București, la ARCUB – Hanul Gabroveni (sala Cafenea), în perioada 10-26 ianuarie

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi, de marți până duminică, între orele 12:00 – 20:00.

Accesul vizitatorilor este gratuit.

Eveniment organizat de Institutul Francez din România în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.