ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia  şi Kulturamt Düsseldorf lansează concursul destinat artiștilor vizuali din Bucureşti pentru obținerea unei burse de creaţie de două luni la Düsseldorf.

Rezidenţa se va derula în perioada februarie-martie 2023, într-un atelier-locuinţă de 70m pătraţi, cu toate dotările (spaţiu de lucru, baie, bucătărie utilată, dormitor, TV, conexiune internet, telefon, bicicletă etc.).

Rezidenţa comportă un stipendiu lunar de 1000 EUR şi permite rambursarea cheltuielilor pentru materiale (trebuie prezentate bonurile de casă) până la 300 EUR pentru cele două luni.

Transportul cu avionul, dus-întors, este asigurat de către ARCUB și va fi rambursat la revenirea în țară a rezidentului. Perioada de rezidenţă se va încheia cu o expoziţie într-o galerie din Düsseldorf, în pregătirea căreia artistul rezident va beneficia de sprijinul unui curator propus de Kulturamt Düsseldorf.

Artiştii interesaţi sunt rugaţi să trimită maximum 30 de reproduceri ale lucrărilor proprii (fotografii/format digital) sau înregistrări video, CD-R, DVD, dar nu mai lungi de 10 minute, şi un scurt Curriculum vitae pe adresa ARCUB, strada Lipscani nr. 84 – 90, București 030037, într-un plic cu menţiunea Pentru rezidenţa la Düsseldorf 2023.

Nu este nevoie de un formular de participare, de vreun proiect, de documentaţie sau de recomandări.

Data limită de înscriere este 23 ianuarie 2023.

Un juriu va atribui rezidența pe 24-25 ianuarie 2023, iar decizia sa va fi finală, contestaţiile nefiind admise.

UPDATE 27.01.2023: Juriul întrunit pentru alegerea câștigătorului rezidenței Mogodorf 2023 a desemnat-o pe artista Naiana Vatavu (Alecu Naiana- Elena) ca viitoare rezidentă la Düsseldorf în perioada 10 februarie – 10 aprilie 2023. Artista este invitată la ARCUB pentru încheierea contractului de rezidență.