În perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti găzduieşte expoziţia de pictură Lumini de flori, semnată Loredana Popescu Tăriceanu.

Cu un limbaj plastic elaborat, format la Liceul de Arte Plastice din Buzău, desăvârşit în cadrul Universităţii de Arte Bucureşti, secţia Design Vestimentar şi mai târziu, sub îndrumarea renumitului pictor, grafician şi monumentalist Viorel Grimalschi, de la care a deprins arta culorii, Loredana Popescu Tăriceanu îsi încredinţează stilul artistic, magiei acuarelei. Debutul în lumea creaţiei vestimentare a însemnat şi primele recunoaşteri la festivaluri renumite în ţară şi străinătate.

A fost realizator de emisiuni şi reporter pe zona culturală al unui important post de televiziune. Dar cel mai bine îşi exprimă sufletul şi emoţiile în acuarelă. Aşa s-a născut expoziţia Lumini de flori, prezentată anul acesta, în premieră, la Galeriile de artă „Ion Andreescu” din Buzău, oraşul natal al artistei.

Realizate în ultimii doi ani, cele peste 40 de lucrări expuse la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti coagulează amintiri din copilăria artistei cu emoțiile femeii împlinite, atmosfera, lumina și nostalgia dealurilor Subcarpatice, transfigurate în frazele succinte ale pensulației veșnic grăbite, dar permanent acoperită de emoția revigorării relației cu o natură infinită.

Cu o forţă de simbol extrem de puternică, care nuanţează şi potenţează impactul vizual, florile artistei – irişii (mesagerul zeilor), macii (simbolul recunoştinţei), ciulinii (simbolul puterii şi al longevitaţii), lalelele (simbol al prieteniei şi încrederii) etc., vorbesc despre o poetică a formelor şi culorilor, în care omul este  singurul capabil să redea forma plastică frumuseţilor pe care divinitatea le-a sădit în sufletul fiecăruia dintre noi!

Marea de lumină, cu care artista este într-o relație creativă necontenită și percepția naturii, descrise în perspective profund coloristice, dovedesc crezul artistei, care caută întotdeauna lumina, atât lumină exterioară, cât mai ales lumină interioară. Adevărate poeme cromatice, florile artistei Loredana Popescu Tăriceanu sunt o terapie sufletească, o declaraţie niciodată sfârşită, de dragoste pentru oameni şi artă, exprimate prin universul ei artistic de lumină, culoare și simbol. 

Expoziţia este deschisă la ARCUB – Hanul Gabroveni, în Sala Gabroveni şi Sala Lipscani în perioada 22 septembrie – 16 octombrie 2022, de marţi până duminică, între orele 12:00 – 20:00. Accesul vizitatorilor este liber.

Eveniment organizat de Loredana Popescu Tăriceanu, cu sprijinul ARCUB.

Curator: Adina Renţea

Parteneri media: Cotidianul, Radio Guerrilla, Mediafax, Gândul.