13-20 decembrie | ore de vizitare: 12:00-19:00 

EMA OMA Bauhaus 100 este un nume de cod care desemnează aici întreaga serie de inițiative, lucrări și contribuții realizate în 2019, cu ocazia centenarului înființării școlii Bauhaus la inițiativa Ambasadei Republicii Federale Germania — carte, pliant, hartă, aplicație, revistă —  posibil a fi prezentate public abia în 2022, în cadrul expoziției ARCUB.

Proiectul se definește drept o galerie a patrimoniului Bauhaus din București, printr-o adaptare de storytelling digital. Cartea Ema Oma, cu ilustrații și text de Ioana Trușcă, aplicația de RA (realitate augmentată) și flyerul-hartă sunt adresate unui cerc larg de multiplicatori — de la școli, asociații din domeniul educației, muzee, până la publicul larg. Aplicația de RA este amuzantă, percutantă și educativă. Prin ea sunt parcurse momentele-cheie din istoria Bauhaus cu note despre reprezentanții marcanți. Totul se înscrie într-un minimalism care nu uită nimic important: imobile-simbol ale orașului, influențele, specificitatea.

Ema Oma te îndeamnă să descoperi Bauhaus-ul în București, să afli principiile originare, să afli despre locuire, despre design industrial, tehnologii moderne etc. Timpul a trecut, iar acum ne putem gândi la noi tehnologii ale viitorului integrate în noul concept New European Bauhaus. 

ARCUB GABROVENI (Sala Coloanelor)

Inițiator: Ambasada Republicii Federale Germania București 

Coordonare: Oana Davidescu, Secția culturală 

Ilustrații şi scenariu: Ioana Trușcă- TRSC

Coordonare animaţii şi integrare AR: One Night Gallery

Animaţii: Vână Animation Studio

Cu sprijinul: Ana Maria Zahariade, Radu Ponta, Irina Tulbure

                      Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu

                      Studii de Istoria și Teoria Arhitecturii (sITA)

Finanțatori: Ambasada Republicii Federale Germania; Comisia Europeană

Parteneri: Primăria Capitalei prin ARCUB