ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită şi în acest week-end în Piaţa „George Enescu” la întâlnirea cu acordurile muzicii clasice.
 

Participanţii la tombola organizată de-a lungul festivalului vor afla duminică, 20 iunie, la marea extragere, daca au câştigat una dintre cele 7 excursii oferite de sponsorii evenimentului.

Sâmbătă de la orele 18.45 şi duminică începând cu ora 18.00, dansatorii profesionişti ai Clubului de Dans Sportiv Mihai Petre vă vor oferi ultimele două lecţii de vals vienez.
Acest sfârşit de săptămână aduce în atenţia iubitorilor de muzică clasică două concerte senzaţionale: grupul Traffic Strings şi Big Band-ul Radio.
Sâmbătă, începând cu orele 19.45, vă invităm să luaţi parte la un concert deosebit. Grupul Traffic Strings propune, timp de 75 de minute, un “trafic muzical” de la creaţiile lui Antonio Vivaldi la “Valsul din suita jazz” a lui Dimitri Shostakovich şi la muzica de tango a compozitorului şi instrumentistului argentinian Astor Piazzolla.
                            

Proiectul TRAFFIC STRINGS a fost iniţiat de muzicianul Lucian Moraru şi are în componenţa sa câţiva dintre cei mai valoroşi instrumentişti din România din acest moment.
La bază este un cvintet de coarde căruia i se adaugă în funcţie de repertoriul abordat diferite alte instrumente cum ar fi: naiul, acordeonul, pianul.
Concertele Traffic Strings se caracterizează printr-o intensitate pasională arzătoare care în combinaţie cu o spumantă virtuozitate instrumentală şi o îndrăzneală inventivă, împinge limitele specifice instrumentelor de coarde în efecte timbrale deosebite aducând prin aceasta noi sonorităţi adaptate cerinţelor sound-ului modern.

 

Începând cu ora 21.00, veţi putea urmări proiecţia operei La Bohème at the Towerblock, în interpretarea Corului şi Orchestrei Simfonice din Berna. Solişti: Maya Boog, Saimir Pirgu, Eva Liebaun, Robin Adams.
„La Bohème at the Towerblock” este al patrulea proiect al Televiziunii Elveţiene în încercarea de a promova spectacolul de operă. Prima transmisie a avut loc în 2007 cu opera „Flautul fermecat”. Apoi a urmat un experiment mult mai îndrăzneţ în care „Traviata” a fost preluat şi televizat în direct din Gara Centrală Zürich. „La Bohème” reprezintă cea mai mare provocare de până acum fiind folosite la realizarea sa trei scene, un întreg bloc de apartamente, un restaurant şi un shopping mall.

 

În ultima zi a festivalului de muzică clasică în aer liber, Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, va susţine un concert extraordinar cu participarea celor mai cunoscuţi solişti ai momentului – Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminiţa Anghel, Mihai Georgescu, Bodo, Aurelian Temişan, Jorge, Ionuţ Ungureanu, Tony Tomas. Invitaţi speciali: Paula Seling şi Ovi, câştigătorii locului trei la Eurovision 2010.
 

 

La extragerea din 20 iunie, participanţii la tombolă pot câştiga 7 excursii, în ţară sau în străinătate, oferite de Fides Travel, Ella Traveland şi Grand Hotel Continental.
Piaţa George Enescu este deschisă între 11.00 şi 23.00 în fiecare zi a manifestării iar accesul este gratuit.

 

Organizatorii acestei manifestări sunt: Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale. Evenimentul este susţinut de Magic FM  şi este realizat cu sprijinul RATB, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Apa Nova Bucureşti – o companie Veolia Apa.
Parteneri media: 24-FUN, arhitectura.ro, Cocor Media Channel, port.ro, comunicatedepresa.ro, thechronicle.ro, youmago.ro.

 
Persoane de contact:
Raluca Ciută – 0752 268 622
Olivia Pareşcura – 0751 515 651