Pentru weekendul 20-21 august vremea se păstrează frumoasă, numai bună pentru o ieşire seara în parc, cu atât mai mult cu cât oferta spectacolelor gratuite din cadrul evenimentului Bucureşti – Cartier de vară se diversifică.

În primul rând se adaugă ca spaţiu de joc cochetul Parc Lumea Copiilor din sectorul 4, alături de locurile deja cunoscute din parcurile: Sebastian, Moghioroş şi Cişmigiu. În Tineretului, Rahova şi Drumul Taberei sunt câte două reprezentaţii pe zi: dimineaţa de la ora 10.00 şi seara de la ora 19.00, momentul de începere a spectacolelor pentru cei mari fiind puţin devansat. În Parcul Cişmigiu are loc câte un spectacol, de la ora 17.00.

Sâmbătă 20 august, în Parcul Lumea Copiilor, dimineaţa de la ora 10.00, Compania de spectacole Arleking le propune celor mici o nouă interpretare a poveştii lui Ion Creangă – Capra cu trei iezi. Seara, de la ora 19.00, CreArt aduce un concert de muzică populară al Ansamblului Burnasul din Alexandria. Acesta este urmat de solista Elena Soare, care susţine un recital din aceaşi sferă muzicală.

Tot sâmbătă, în Parcul Sebastian se joacă producţii aleTeatrului Masca.  Dimineaţa de la ora 10.00, artiştii acestei trupe vin cu spectacolul pentru copii Prostia Omenească, iar seara de la ora 19.00, ei prezintă show-ul Gardienii se întorc.

În Parcul Moghioroş, la Foişor, dimineaţa de la ora 10.00, Trupa de teatru Muşchetarii  joacă Povestea Porcului, iar seara, de la ora 19.00, Teatrul de Comedie propune publicului spectacolul Fantasmagoria.

În Parcul Cişmigiu, Trupa de teatru pentru copii PIF PAF prezintă spectacolul Ograda cu vedete, începând cu ora 17.00.

Duminică, 21 august, dimineaţa de la ora 10.00, Compania de teatru de animaţie PUR ANIMA le oferă celor mici o întâlnire surpriză cu Motănelul mofturos, în Parcul Lumea Copiilor. Tot acolo, seara, de la ora 19.00, Teatrul de Comedie prezintă spectacolul Fantasmagoria.

În Parcul Sebastian, dimineaţa de la ora 10.00, copiii sunt aşteptaţi să vadă spectacolul Elefănţelul curios al Trupei de teatru Muşchetarii. Seara de la ora 19.00, CreArt aduce în faţa publicului Comunitatea aromână, cu un concert al Ansamblului Pilisterlu din Bucureşti. În continuare urmează un scurt recital al Ansamblului Doruleţul din Tulcea.  Solista de muzică populară Elena Soare încheie această seară tradiţională.

Tot duminică, Parcul Moghioroş îi aparţineTeatrului Masca: dimineaţa de la ora 10.00, artiştii aduc un grup de Statui vivante, care înveselesc atmosfera, iar seara, de la ora 19.00, prezintă spectacolul Ex Libris.

În Parcul Cişmigiu, începând cu ora 17.00, Trupa de teatru pentru copii Curcubeul Vesel îi invită pe cei mici să devină pentru o oră Călători în lumea dansului.

Vă aşteptăm şi în acest sfârşit de săptămână, în patru parcuri din capitală, la Bucureşti Cartier de Vară – un maraton de vacanţă al spectacolelor şi concertelor în aer liber.

Evenimentul este organizat la iniţiativa Comisiei pentru Învăţământ, Cultură, Culte şi Sport  a  Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de către Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale şi Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, Primăria Sectorului 5, Primăria Sectorului 6 Centrul Cultural European, A.L.P.A.B. şi R.A.T.B.

Parteneri media: Radio România Cultural, Bucureşti FM, 24-FUN, Caţavencii, Dilema Veche, Ring.

Parteneri media online: Port.ro, iConcert.ro, apropo.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, paspartu, youmago.ro, hipmag.ro, goingout.ro, urbo.ro, modernism.ro, diseara.ro, Glamour.