Conferință Benoît Sokal la ARCUB, Sala Studio, în data de 11 iunie 2018

În cadrul acestui eveniment organizat de către Delegația Valonia-Bruxelles, Benoît Sokal a vorbit despre trecerea de la benzi desenate la jocuri video și despre punctele comune și diferențele dintre aceste două moduri de expresie artistică. Prezentarea a fost urmată de un dialog cu publicul.

După ce și-a încheiat studiile la École Supérieure des Arts Saint-Luc din Bruxelles, unde a fost coleg cu François Schuiten, Benoît Sokal s-a lansat ca autor de benzi desenate la sfârșitul anilor 70, fiind îndeosebi cunoscut pentru seria de benzi desenate Canardo (apărută la editura Casterman și tradusă în zece limbi).

Atras de avantajele oferite de mediul digital, mai ales în ceea ce privește dinamica imaginii, Benoît Sokal face trecerea spre jocurile video, iar în 2002 lansează Syberia Series, jocul video care l-a făcut cunoscut în toată lumea.

„Syberia” a fost aclamat de către critici pentru grafica sa complexă, aducându-i lui Benoît Sokal mai multe nominalizări și premii. În 2017, a fost lansat cel de-al treilea episod din această serie, „Syberia III”.

Prezentarea a avut loc în limba franceză, cu traducere simultană în limba română.

Pentru mai multe informații:
https://www.casterman.com/Bande-dessinee/Collections-series/ligne-rouge/canardo
http://www.syberia.microids.com/FR/syberia/histoire