Centrul Cultural al Municipiului București – ArCuB desfășoară o efervescentă activitate. De pildă, proiectele sale derulate doar în cele două sălii de pe Batiștei și de pe Lipscani la Hanul Gabroveni, propun mereu spectacole de teatru ireproșabile. Ultimul este “Cutia Pandorei” de Thuroczy Katalin, cu Mariana Mihuț și Șerban Pavlu în regia lui Felix Alexa, spectacol ce poate fi considerat un eveniment prin revenirea actriței pe scenă după o mai lungă absență.

Dramaturgul maghiar contemporan Thuroczy Katalin a mai fost prezent cu succes în repertoriul unor teatre de la noi și în mod cert și “Cutia Pandorei” va fi un punct de atracție pentru public. Piesa scrisă cu mult nerv este o comedie neagră savuroasă, cu o replică vie și un conflict exploziv, plin de suspans. Nu dezvăluim nimic despre acțiunea cu iz polițist condusă de “tanti Hilde” vizitată de un “hoț”, doar precizăm că substratul textului sugerează confruntarea epocii trecute cu societatea de astăzi.

Felix Alexa (regia, ilustrația muzicală, lighting design) ca un rafinat meșteșugar, construiește un spectacol captivant prin punerea în valoare a harului marii artiste Mariana Mihuț în compania unui actor dodat cu multiple capacități, Șerban Pavlu. Într-un ritm alert ce taie respirația privitorului, concepe fiecare scenă încărcată de suspans, fie pe linie comică, fie pe cea dramatică. Spectacolul te obligă să îl mai vezi odată pentru a îl savura și descoperi noi aspecte din tumultoasa sa desfășurare.

Cițiti contunuarea recenziei aici