Cum vă place 

de William Shakespeare

11-12 iulie 2012, ora 19.30

 

Cu:

Tobias Beer ……………………Silvius/Charles/Le Beau

Will Featherstone …………………………………Orlando

Will Mannering …………………………Touchstone/Adam

Deirdre Mullins ……………Rosalinda, fiica Ducelui Senior

John O ’ Mahony …………Ducele Frederick/Ducele Senior/

Audrey

Will Oxborrow …………Oliver, fiul lui Sir Rowland de Bois/

Cronin/Oliver Martext

Emma Pallant ………………………………Phoebe/Jacques

Beth Park ………………………Celia, fiica Ducelui Frederick

Regia: James Dacre

Scenografia: Hannah Clark

Muzica: Olly Fox

Coregrafia: Georgina Lamb

 

James Dacre a regizat anterior King James Bible (Teatrul Naţional Londra), Judgement Day – Ziua judecăţii (The Print Room) Orpheus and Eurydice – Orfeu şi Euridice (Teatrul Naţional pentru Tineret / Old Vic), The Unconquered – Invincibilii (Stellar Quines, în turneu în Marea Britanie şi transfer Off-Broadway), Nightshifts – Schimburile de noapte (piesa Write Here Now de la Teatrul Traverse ) şi Desire Under the Elms – Patima dintre ulmi, Copenhaga şi Bus StationStaţia de autobuz la Teatrul New Vic, unde a avut funcţia de asociat artistic.


În 2010, producţia sa cu premiera mondială The Mountaintop – Pe vârf de munte (Theatre 503 şi Studiourile Trafalgar) a câştigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă nouă şi a fost nominalizată  la alte cinci premii, Precious Little Talent (Studiourile Trafalgar) câştigând premiul pentru cea mai bună piesă de teatru la premiile Festivalului Teatrului Londonez, în acelaşi timp fiind nominalizată la Premiul Evening Standard. James a regizat premiere mondiale de autori cum ar fi Mike Poulton, Torben Betts, Ella Hickson, Katori Hall, Dic Edwards, Suzan Lori Parks, Ed Kemp şi Molly Davies. A primit burse Fulbright şi Schubert pentru regie de teatru şi s-a pregătit în cadrul Programului pentru regizori de teatru regionali, de la ITV/Canal 4.    

 


Will Featherstone joacă rolul lui Orlando. Will a studiat la LAMDA (The London Academy of Music and Dramatic Art) şi a devenit un colaborator permanent al Teatrului Globe de la absolvirea sa în 2010. Recent s-a întors dintr-un turneu cu producţia Anne Boleyn, semnată John Dove. La sfârşitul anului trecut, Will a jucat în The Glass Slipper, pusă în scenă la Northern Stage şi regizată de Erica Whyman.     


Deirdre Mullins joacă rolul Rosalindei. Cel mai recent rol al lui Deirdre a fost la Teatrul Abbey din Dublin, în 16 Possibly Glimpses, regizată de Wayne Jordan. De asemenea, a fost în turneu cu Visul unei nopţi de vară, pus în scenă de Teatrul Headlong şi regizat de Natalie Abrahami şi a jucat şi în Măsură pentru măsură, regizat de Jamie Glover.   


Beth Park joacă rolul Celiei. Beth a jucat anterior la Teatrul New Vic în spectacolul Bus StationStaţia de autobuz, regizat de James Dacre, la Teatrul Royal Exchange, în spectacolul Good, regizat de Polly Findlay şi Arcadia, la compania Manchester Library.


Will Oxborrow, care a jucat în producţia Cum place de anul trecut, reia partiturile Oliver si Cronin. Will a jucat în spectacolul Good, regizat de Polly Findlay şi recent, în proiectul Globe Education’s Playing Shakespeare susţinut de Deutsche Bank şi în producţia Visul unei nopţi de vară.


Emma Pallant joacă rolul lui Phoebe şi Jacques. Emma a jucat în mod constant la Teatrul Globe şi a mers anterior în turnee cu Comedia erorilor şi Cum vă place. Cel mai recent, a fost în turneu cu Visul unei nopţi de vară, alături de Will Oxborrow. Anterior a jucat la Royal Shakespeare Company, Salisbury Playhouse, Teatrul Birmingham Repertory şi Teatrul Orange Tree. 


John O’Mahony are rolul Ducelui Frederick şi al Ducelui Senior şi a jucat anterior în Cum vă place, la Shakespeare’s Globe în 2011. John a a apărut în piesa Copenhaga, regizată de acelaşi James Dacre şi a jucat la Teatrul Rose, Teatrul Kingston şi Teatrul în aer liber Regent’s Park.  


Tobias Beer este Silvius. Tobias a colaborat cu Compania Royal Shakespeare şi de curând a apărut la New York, în Sonata Kreuzberg, regizată de Natalie Abrahami. 


Will Mannering va juca rolul lui Touchstone. Will a jucat pentru prima dată la Teatrul Globe în 2006 şi de atunci este colaborator permanent. Cel mai recent a apărut în piesa The God of Soho – Dumnezeul din Soho şi Dr. Faustus în 2011 şi a fost în turneu cu Visul unei nopţi de vară şi Zadarnicele chinuri ale dragostei cu Teatrul Globe.


 

Sala Teatrului iacobin: în prezent Teatrul Globe strânge fonduri pentru construirea unui teatru cu interior iacobin, care se va deschide în 2013. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.shakespearesglobe.com/indoorjacobeantheatre