Te invităm la un alt fel de plimbări în spațiu și timp prin București cu ajutorul proiectelor „București – Oraș deschis”. Descoperă istoria celui mai nou spațiu expozițional din București, Atelierele Malmaison, fostă garnizoană, tribunal politic și centru de detenție, prin instalația performativă, vizuală și arhitecturală „Isolation in a Series of Liminal States”. Tot la Atelierele Malmaison, Galeria Ivan te așteaptă cu expoziția de grup „În Bucureștiul iubit”, care aduce în dialog artiști postbelici cu lucrări despre experiența orașului în perioada comunistă și artiști contemporani cu perspective ale Bucureștiului în contextul pandemic. Impactul pandemiei COVID-19 este, de asemenea, explorat în proiectul „Performing (non)public space”, de această dată din perspectiva artelor spectacolului și descoperă noi forme de spectacol generate de lipsa accesului la produse culturale în spațiul public.
Află poveștile nespuse din spatele a patru locuri iconice din oraș – Club A, Casa de Cultură a Studenților București, Green Hours Jazz Cafe și Centrul de Teatru Educațional Replika – în proiectul „Brand Cultural de București”. Participă la o lecție de istorie cu ajutorul aplicației de realitate augmentată pARcelări3.0, al proiectului participativ „Harta colectionarului de amintiri” și al publicației „Trecutul industrial al Bucurestiului – recuperarea memoriei pierdute: Cartierul Militari”. Nu în ultimul rând, nu rata periplul cultural documentar oferit de ediția online a „Nopții Albe a Galeriilor” prin 48 de spații ale scenei de artă contemporană a capitalei.

Calendarul evenimentelor care vor avea loc în săptămâna 8-14 noiembrie în cadrul Programului de finanțare ”București – Oraș Deschis” 2021 poate fi consultat accesând linkul următor: https://bit.ly/3EKt86c