Începem luna noiembrie cu o serie de proiecte ale programului „București – Oraș deschis” ce reinventează noțiunile clasice de evenimente culturale: invitații la muzeu interactiv virtual, concerte și lansări de carte online, aplicații de realitate augmentată, ateliere de teatru radiofonic sau de terapie prin dans.

Tot în această săptămână se lansează și câteva proiecte care cartografiază Bucureștiul din perspective diferite. Cea de-a 16-a ediție SoNoRo aduce muzica clasică interpretată live în locuri iconice, dar și în locuri neașteptate din București. Harta digitală „Case de muzicieni” descoperă istoria orașului prin intermediul muzicienilor care au locuit aici. „Trecutul industrial al Bucureștiului” recuperează istoria recentă a Cartierului Militari, iar proiectul participativ „Harta colecționarului de amintiri” explorează Bucureștiul prin intermediul poveștilor spuse de oamenii care îl locuiesc.

Vă invităm să consultați calendarul evenimentelor care vor avea loc în săptămâna 1-7 noiembrie în cadrul Programului de finanțare ”București – Oraș Deschis” 2021, accesând linkul următor: https://bit.ly/3nCD5vz