Dupa o prima seara cu sala plina la Cinema Pro, One World Romania se muta marti la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, Muzeul National al Taranului Roman, Journey Pub&more si Frontline Club Bucharest. Urmeaza 6 zile pline, cu proiectii si evenimente paralele, al caror program complet il puteti consulta aici: www.oneworld.ro/2015/l/ro/program/. 

 

Marti este si ziua in care incepem seria de proiectii pentru liceeni, care au loc marti si miecuri incepand cu orele 10:00 si 14:30, iar joi si vineri incepand cu ora 10:00. Primul film proiectat la Cinema Studio pentru elevii de liceu este documentarul lui Alexander Nanau, „Toto si surorile lui”. 

 

 

Incepand cu ora 17:00, are loc la Cinema Studio, vernisajul expozitiei „Jurnal de campanie”, un proiect al Decat O Revista, in colaborare cu fotografii Alexandra Dinca, Ioana Moldovan, Andrei Pungovschi si MIrcea Restea. Expozitia va ramane la Cinema Studio pe toata perioada festivalului.

 

La Journey Pub&more, tot de la ora 17:00 are loc dezbaterea „Euromaidan – ce urmeaza?”. Vom discuta cu Aleksey Solodunov si Anna Nekrasova, doi dintre regizorii implicati in realizarea documentarului „Euromaidan. Rought Cut” despre despre ce inseamna sa filmezi o revolutie in plina desfasurare  si cum se vad astazi ideile care au animat Maidan-ul de la Kiev la inceputul anului 2014. La discutie va mai participa jurnalistul Laurentiu Diaconu-Colintineanu, iar ca moderator, Vlad Mixich.  „Euromaidan. Rought Cut” va fi proiectat marti seara incepand cu ora 21:00 la Muzeul National al Taranului Roman.

 

Proiectiile la Cinema Studio si Elvire Popesco incep marti de la orele 18:00 si 20:30, iar la Muzeul National al Taranului Roman, prima proiectie are loc de la ora 18:30. La ora 18:00, la Cinema Studio, dupa proiectia „National Diploma”, va puteti intalni si sta de vorba chiar cu regizorul Dieudo Hamadi, iar de la ora 20:30 la Elvire Popesco il puteti cunoaste pe Andre Singer, realizatorul documentarului „Night Will Fall”. 

 

 

Recomandarea zilei: THE CHINESE MAYOR / Cinema Elvire Popesco / 18:00

Prezentat in cadrul sectiunii „Tovarase capitalism”, „The Chinese Mayor” il prezinta pe Geng Tanbo, primarul localitatii Datong, o fosta capitala imperiala din nordul Chinei. Planul primarului pus in functie de Partidul Comunist este sa transforme Datong, care pana nu demult era cel mai poluat oras din China, intr-un centru cultural si turistic complet, cu un zid care dateaza din perioada dinastiei Ming si antichitati cumparate en gros. Regizorul l-a urmarit pe Geng Tanbo timp de doi ani iar documentarul rezultat ajunge sa dezvaluie din interior masinaria Partidului Comunist Chinez.