Iniţiatoarea primului proiect de artă în spaţiul public din România şi persoana din spatele celui mai important eveniment de arte vizuale din București, Ioana Ciocan este invitată la „Dialoguri cu oameni care deschid oraşul” într-o discuție despre arta contemporană, nevoia de spaţii de galerie, necesitatea unui muzeu al comunismului, misiunea sa ca profesor la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi bineînţeles, despre fenomenul Art Safari.

Doctor în arte vizuale, Ioana Ciocan este curator independent, director general al Pavilionului de Artă București – Art Safari, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru al consiliului științific al Muzeului Național Cotroceni. Între anii 2015-2016 a făcut parte din echipa Curatorium, care a dezvoltat proiectul Bucharest 2021-European Capital of Culture. De asemenea, Ioana Ciocan a iniţiat şi coordonează programe de artă în spaţiul public, curatoriază numeroase expoziţii, susţine conferinţe, scrie cărţi şi este membru în jurii de specialitate.

Seria de „Dialoguri cu oameni care deschid oraşul” a fost inițiată de ARCUB în contextul aniversării a 25 de ani de la înființarea sa în 1996. Printre invitaţii discuţiilor se numără personalităţi care au făcut pionierat în scena creativă locală, profesionişti care au construit proiecte definitorii pentru cultura de astăzi a oraşului, dar şi operatori culturali care au construit punţi de colaborare cu alte ţări. Invitații dezbat pe marginea unor teme precum rolul institutelor culturale în ecosistemul cultural local, a problematicii spaţiilor de consum cultural şi prezintă detalii din spatele unor proiecte de antreprenoriat cultural de succes, ale unor proiecte care au schimbat faţa oraşului.