De-a lungul celor 23 de ani de activitate, compania de teatru Yllana a produs 21 de spectacole, puse în scenă de peste 2000 de ori. Actorii companiei au jucat în 32 de ţări, distrând peste 1 milion de oameni. Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte este PaGAGnini, un show muzical instrumental, care însufleţeşte valoroase opere muzicale, apelând la comedie. Spectacolul va fi montat şi pe scena ARCUB, în data de 26 mai, de la ora 20.00, şi completează maratonul evenimentelor aniversare.

 

PaGAGnini este mai mult decât un concert. Este un spectacol în care muzicienii cântă, dansează, râd, plâng şi interacţionează cu publicul, transformând show-ul într-o comedie având ca protagonişti vioara şi violoncelul, care se transformă în mod spontan în alte instrumente.

 

Pe tot parcursul show-ului, virtuozul violonist Ara Malikian, împreună cu alţi trei muzicieni talentaţi: Eduardo Ortega, Gartxot Ortiz şi Fernando Clemente, nu se vor limita doar la interpretarea operelor de geniu ale lui Mozart, Pachelbel, Chopin şi, bineînţeles, Paganini, ci vor oferi clasicilor compozitori o ritmicitate unică, prin asocierea muzicii clasice cu genuri mai cunoscute, printre care rock şi folk.

 

Geniul lui Paganini stă la baza construcţiei show-urilor simpaticului cvartet, iar compoziţiile sale complexe se regăsesc în spiritul PaGAGnini. De asemenea, vor exista şi momente în care artiştii vor da un nou sens termenului de “muzică clasică contemporană”, prin introducerea unor piese care aparţin faimoasei trupe U2 sau legendarului Serge Gainsbourg în repertoriul de recital.

 

Regizorii spectacolului au declarat că totul a pornit de la ideea de a îmbina stilul caracteristic de comedie nonverbală cu sunetele spectaculoase ale lui Ara Malikian pentru a construi un show ce balansează perfect cele două lumi.

 

Începând cu 11 mai, programul ARCUB 18 ani oferă publicului bucureştean ocazia de a  participa la 18 zile de evenimente. Concertul Jimi Hendrix special night succede două evenimente muzicale desfăşurate în cadrul seriei aniversare ARCUB 18 ani, respectiv Impressions from Pangaea,  susţinut de Teodora Enache alături de artiştii de talie internaţională Lars Danielsson şi Xavier Desandre Navarre, şi Bach în ShowBiz, recitalul lui Zoli Toth. Iubitorii de artă fotografică au putut admira, în perioada 13 -15 mai, expoziţia Silent Places, semnată de Oleg Mutu, iar trupa Lichtbende îşi bucură publicul tânăr cu spectacole de teatru contemporan şi improvizaţie, în perioada 19 – 21 mai. Pe 22 mai ARCUB pregăteşte o întâlnire cu scriitoarea Gabriela Adameşteanu, care, în cadrul Trialogurilor, comentează o temă de interes, Anii romantici. Scriitor sau jurnalist după 1990, alături de Ovidiu Şimonca, în timp ce Adrian Nour va oferi câteva momente muzicale.

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro. Preţ bilet 35 lei.