Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani include concertul de jazz Jimi Hendrix special night susţinut de binecunoscutul trio Rareş Totu’s Midnight Sun, pe 24 mai, de la ora 20.00, pe scena ARCUB. Concertul marca Jazzaj este un concept inedit prin abordarea muzicii lui Jimi Hendrix, din perspectiva hard blues/blues rock, îmbinată cu Texas hard blues.

 

Rareş Totu’s Midnight Sun este un proiect iniţiat de Rareş Totu, desemnat Chitaristul anului atât în România, cât şi în Ungaria şi o prezenţă constantă a festivalurilor de blues şi jazz din ţară şi din Europa. A fost component şi colaborator al grupurilor Compact, Semnal M, Rodion GA, Progresiv TM şi a cântat în deschiderea concertelor mai multor trupe importante precum Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger sau Animals. Alături de Adi Tetrade, Raul Kusak şi Sebi Joo, a înfiinţat prima trupă de gen din România, de după revoluţie. 

 

Sebi Joo, basistul trio-ului Rareş Totu’s Midnight Sun este laureat al mai multor concursuri internaţionale, stăpânind la fel de bine fineţea jazzului şi explozia rockului. A cântat la cel mai prestigios festival de jazz din lume, la Montreux. 

Constantin Bărbăşelu este un tânăr, dar foarte talentat toboşar, cooptat în trio-ul Rareş Totu’s Midnight Sun, care s-a remarcat iniţial în trupa Trenul de Noapte şi care a cântat pe cele mai mari scene de rock din ţară. 

 

Proiectul Rareş Totu’s Midnight Sun este rezultatul maturităţii artistice dobândite de artiştii săi iniţiatori de-a lungul timpului, care continuă să-şi surprindă publicul prin momentele de improvizaţie, de virtuozitate, dar şi de sensibilitate explozivă. Jimi Hendrix special night este ocazie unică de a întâlni pe aceeaşi scenă talentul chitaristic al lui Rareş Totu şi un repertoriu aparţinând legendarului Jimi Hendrix.

 

Începând cu 11 mai, programul ARCUB 18 ani oferă publicului bucureştean ocazia de a participa la 18 zile de evenimente. Concertul Jimi Hendrix special night succede două evenimente muzicale desfăşurate în cadrul seriei aniversare ARCUB 18 ani, respectiv Impressions from Pangaea,  susţinut de Teodora Enache alături de artiştii de talie internaţională Lars Danielsson şi Xavier Desandre Navarre, şi Bach în ShowBiz, recitalul lui Zoli Toth. Iubitorii de artă fotografică au putut admira, în perioada 13 -15 mai, expoziţia Silent Places, semnată de Oleg Mutu, iar trupa Lichtbende îşi bucură publicul tânăr cu spectacole de teatru contemporan şi improvizaţie, în perioada 19 – 21 mai. Pe 22 mai ARCUB pregăteşte o întâlnire cu scriitoarea Gabriela Adameşteanu, care, în cadrul Trialogurilor, comentează o temă de interes, Anii romantici. Scriitor sau jurnalist după 1990, alături de Ovidiu Şimonca, în timp ce Adrian Nour va oferi câteva momente muzicale.

 

Biletele la concert pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro. Preţ bilet 35 lei.