ArCuBCentrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti împlineşte sâmbătă 28 mai cincisprezece ani de la înfiinţare. Cu această ocazie vă invităm, în aceeaşi zi de la ora 19.00, la sala din Strada Batişte, să vedeţi o nouă reprezentaţie a spectacolului “O lume pe dos” în regia Iarinei Demian.

 

Această montare „descrie fără menajamente lumea în care trăim – o lume bolnavă de singurătate, în care oamenii recurg la soluţii limită, fiindcă nu-şi mai găsesc locul, liniştea, măsura, sentimentele sau identitatea.”

Protogoniştii sunt: Tudor Chirilă, Iarina Demian, Simona Stoicescu, Smaranda Caragea, Marius Drogeanu, Mircea Drâmbăreanu, Andrei Runcanu

 

Tudor Chirilă, 3 roluri într-un singur spectacol

 

După „Biloxi Blues” (piesa celebrului Neil Simon, jucată cu mare succes la Teatrul de Comedie şi în turnee prin ţară) regizoarea Iarina Demian revine la dramaturgia americană contemporană, reunind într-o singură montare trei piese scurte ale unor autori consacraţi. Preludiu şi Liebestod – de Terrence Mc Nally, Problema – de A.R. Gurney şi Naomi în camera de zi – de Cristopher Durang sunt cele trei farse tragice care alcătuiesc “Lumea pe dos” în care Tudor Chirilă trece cu dezinvoltură de la o partitură la alta.

 

„Sper să avem din nou sală plină, la fel ca la ultimele noastre spectacole. O lume pe dos e un proiect frumos din mai multe motive: actori foarte buni, texte extrem de noi şi îndrăzneţe în peisajul teatrului românesc, o viziune regizorală care ţine cu Actorul, un spectacol cu un mesaj extrem de modern. O lume pe dos ridică o întrebare cheie: cum negociem cu singurătatea? Este un spectacol care pune probleme printre hohote de râs. Un spectacol pe care îl iubesc. Şi aş vrea să-l iubesc împreună cu o sală plină de oameni, care acceptă să-şi pună întrebări şi să caute în ei înşişi.”

       Tudor Chirilă

 

 “Şansa noastră de a juca o nouă serie cu spectacolul “O lume pe dos” se numeşte ArCuB. (…) Să nu ne facem iluzii legate de lumea în care trăim. Să privim în faţă situaţiile limită ale existenţei umane şi să ne gândim că fiecare dintre noi facem parte din ea… “                            Iarina Demian

 

 

Biletele pot fi achiziţionate la prețul de 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) şi 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr. 14) şi prin reţeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti sau online pe www.eventim.ro

 

La mulţi ani ArCuB! În cei cincisprezece ani de activitate, ArCuB a fost iniţiatorul  şi organizatorul unor manifestări inedite în peisajul cultural bucureştean, ca: Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival şi Noaptea Albă; a unor evenimente de succes, care au atras participarea în număr mare a publicului bucureştean precum: Cişmigiul Copiilor, concertele Stagiunii Estivale, Zilele Bucureştiului, Cred în Moş Crăciun şi Revelionul organizat în Piaţa Constituţiei. În urmă cu trei ani s-a adăugat maratonul estival Bucureşti – Cartier de Vară, o alternativă culturală de petrecere a timpului liber în parcuri.  De-a lungul timpului au mai fost manifestări  Festivalul Internaţional de Jazz, Parada Militară de  Ziua Europei  au ajutat la transformarea Bucureştiului într-un loc plin de culoare. Mulţumim partenerilor şi colaboratorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 15 ani de ArCuB. 

 

 

Detalii pe www.arcub.ro    

 

Producător: ArCuB

Coproducător: Fundaţia artEST

Parteneri media: Bucureşti FM, 24FUN, România Liberă, Port.ro, Metropotam.ro, Arhitectura.ro, Paspartu, Youmago.ro, RATB, ELEVATE, Eventim.