Cunoscutul designer și analist de modă Alin Gălățescu prezintă, la Sala Mare – ARCUB,  evenimentul fashion „Dialoguri – Moda vs sculptura – Dalí”, ce va avea loc joi, 29 februarie, începând cu ora 20.00. Evenimentul organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, este o prezentare de modă inspirată din creațiile celebrului artist suprarealist Salvador Dalí, în contextul expoziției „Universul lui Salvador Dalí”, ce se desfășoară până la 12 mai în spațiile expoziționale de la ARCUB – Hanul Gabroveni, și evidențiază conexiunea inerentă dintre cele două domenii artistice, moda și sculptura, precum și contribuțiile artistului catalan în arta vestimentară.

Fashion show-ul dedicat artei lui Salvador Dalí continuă seria dialogurilor despre creația vestimentară contemporană curatoriate de Alin Gălățescu la ARCUB, „Fashion Moments”, inițiate cu prilejul evenimentelor „BUCUREŞTI 565”, „Recucerirea Micului Paris”, desfășurate anterior în spațiul istoric al Hanului Gabroveni.

Pornind de la obiectele de artă daliniene prezentate în cadrul expoziției de la ARCUB, Alin Gălățescu propune un exercițiu inedit în cadrul evenimentului „Dialoguri – Moda vs sculptura – Dalí” și invită pe iubitorii de artă să descopere inspirațiile specific daliniene ce se regăsesc în prezent în moda românească. În același timp, show-ul este un omagiu adus moștenirii estetice și conceptuale, precum și operelor de artă ale artistului spaniol.

„Întotdeauna sculptura și moda au fost arte înrudite – în plasticitatea lor volumetrică specifică. Mai mult, se cunoaște că Dalí a fost un apropiat al lumii modei – fie la Paris, fie la New York, mari designeri fiind prieteni apropiați ai artistului. Dintre aceștia, Elsa Schiaparelli este cea mai cunoscută. Operele creative ale acesteia – un alt geniu recunoscut mondial – dovedind legătura strânsă și directă dintre suprarealism și arta vestimentară. Iar aceste conexiuni au continuat în întreaga istorie a modei, de la nașterea suprarealismului, marcat fundamental de geniul lui Dalí, până astăzi.” (Alin Gălățescu).

Atmosfera fashion show-ului va fi completată de acordurile live ale trupei ZUM Music. Evenimentul se desfășoară cu circuit închis.