Proiect cultural creat de Save or Cancel şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti afectiv” 2022.

Proiectul Explorări artistice ale spațiului public lansează o serie de cinci ateliere de artă urbană, cinci tururi ghidate, un apel deschis, o intervenție artistică coprodusă de doi artiști din domenii diferite (artă vizuală și muzică) și o expoziție, toate cu acces gratuit, care au ca scop promovarea cunoașterii și a explorării prin artă a spațiilor publice din cartierele din București. Citește mai mult despre proiect aici: www.feeder.ro/easp

Apelul deschis pentru fotografie de artă urbană

Apelul deschis pentru fotografie de artă urbană demarează activitățile proiectului cultural Explorări artistice ale spațiului public. Fotografii și exploratorii urbani sunt invitați să identifice și să fotografieze trei noi lucrări de artă stradală. Apelul deschis acordă 3 premii și expune fotografiile selectate în cadrul expoziției multidisciplinare din luna Octombrie 2022.

Fotografiile pot fi transmise în format digital, completând formularul de participare pe pagina apelului deschis: https://www.feeder.ro/2022/08/31/apel-deschis-fotografii-arta-urbana-easp, în perioada 1 septembrie – 1 octombrie 2022, ora 23:59. Selecția fotografiilor premiate este realizată de către public, prin vot anonim online. 

Atelierele creative

Save or Cancel invită la o serie de cinci ateliere de artă urbană, susținute de unii dintre cei mai apreciați și activi artiști din comunitatea Bucureșteană de street art, precum Serebe, SANDi, John Dot S, Octav Avramescu. Participarea este gratuită, iar cei prezenți vor primi toate materialele necesare. În plus, participanții vor avea ocazia să lucreze și să schimbe idei cu artiștii preferați.

Atelierele se desfășoară în București și sunt deschise tuturor celor care vor să se inspire din artă, să creeze ceva cu propriile mâini și să învețe de la artiști. Toată lumea este binevenită să participe. Chiar dacă nu ești artist/ă sau fan/ă al/a artei stradale, aceasta este o oportunitate excelentă de a descoperi acești artiști extraordinari și lucrările lor într-un mod inedit și participativ.

Calendarul atelierelor de artă urbană Explorări artistice ale spațiului public”:

11 Sept: Serebe – desen pe autocolant (stickers)

24 Sept: Artist invitat – atelier cu tema artă urbană

8 Oct: SANDi – atelier de desen

22 Oct: John Dot S – atelier de street art

29 Oct: Octav Avramescu – atelier de serigrafie

Locurile la aceste ateliere sunt limitate din dorința de a tuturor participanților spațiu și timp cu artiștii invitați. Înscrie-te din timp, pentru a te asigura că locul tău este rezervat. Completează formularul de înscriere aici: https://www.feeder.ro/2022/09/05/ateliere-easp

Tururi ghidate de artă urbană

În cadrul proiectului cultural „Explorări artistice ale spațiului public„, publicul poate experimenta gratuit cinci tururi ghidate, concepute în jurul unor opere de artă remarcabile, localizate în spațiile publice din București.

Plimbările durează aproximativ două ore şi implică câteva opriri unde se va discuta despre artiști și lucrările acestora.

Tururile ghidate „Explorări artistice ale spațiului public” au loc în București, în intervalul orar17:00 – 19:00, în datele de 10 Septembrie, 17 Sept, 1 Oct, 15 Oct și 22 Octombrie 2022.

Participarea este gratuită, în limita celor 20 de locuri disponibile. Rezervă locul tău aici: https://www.feeder.ro/2022/09/07/tururi-street-art-easp

Calendarul proiectului Explorări artistice ale spațiului public

1 Sept – 1 Oct: Perioadă de înscrieri în apelul deschis pentru fotografie de artă urbană (online)

10 Sept: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

11 Sept: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București

17 Sept: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

24 Sept: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București

24 – 30 Sept: Intervenție artistică multidisciplinară, în co-producție: artă vizuală și muzică, București

1 Oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

8 Oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București

11 Oct: Anunț rezultate / apel deschis pentru fotografie de artă urbană

15 Oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

20 – 30 Oct: Vernisaj expoziție performance multidisciplinar muzică electronică și live painting, transmis în direct online

20 – 30 Oct: Expoziție multidisciplinară, București

22 Oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană”, București

22 Oct: Tur ghidat al artei urbane din spații publice din București

29 Oct: Atelier creativ cu tema „arta urbană” , București

Toate activitățile și produsele programului Explorări artistice ale spațiului public sunt gratuite.

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.

Explorări artistice ale spațiului public” este un proiect cultural creat de Save or Cancel careproduce o serie de 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 apel deschis, 1 intervenție artistică coprodusă de 2 artiști din domenii diferite (artă vizuală și muzică) și 1 expoziție, toate cu acces gratuit, care au ca scop promovarea cunoașterii și a explorării prin artă a spațiilor publice din cartierele din București.

Foto: Street Art Bucureşti de Save or Cancel (intervenţie Romb la BMB „George Cosbuc”), proiect finanţat de ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti – oraş deschis”.