Proiect cultural creat de Asociația Culturală Marginal şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

SoMe Festival este un proiect de generare a unui dialog transparent și exploratoriu, între locuitorii Bucureștiului și comunitatea artistică națională și internațională cu focus art & science / technology, prin intermediul unei țesături de 33 de filme provenite din mediul internaut (social media) adunate sub tema curatorială Inhabitat, atașate fizic anumitor locuri din oraș și redate prin diverse tipare de interacțiune publică folosind realitatea augmentată (AR). SoMe Festival vizează crearea unei infrastructuri culturale de colaborare și dialog cu spații din afara bulei artei contemporane și cu public al cărui interes nu curge în mod obișnuit înspre art-science-technology, descentralizând astfel dinamica de navigare culturală a publicului din București. Pe de altă parte, proiectul propune regândirea structurii de festival de film și restructurarea acesteia înspre noi forme de interacțiune publică și incluziune a unor noi forme artistice în circuitul cultural-artistic new media.

Despre Asociația Culturală Marginal

Marginal este o organizație culturală non-profit din România. Funcționează ca un colectiv transdisciplinar care urmărește să susțină, să promoveze și să extindă punți între artiști și diverși agenți din alte domenii, cu accent pe științelor umaniste, respectiv, implicațiile științei și tehnologiei în structurile socio-culturale.

Detalii: www.marginal.ro