Proiect cultural creat de Asociația Tam-Tam şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

„Acasă în trupul tău” tratează unul din aspectele relevate pentru societatea românească, pe care îl exprimă artistic într-o nouă producție teatrală: raportarea la corp, sexualitate și relații de cuplu. În ultimele decenii au apărut din ce în ce mai multe dovezi ce susțin necesitatea stringentă a creșterii conștientizării și integrării sănătoase a aspectelor cognitive, emoționale, sociale și fizice legate de corp și sexualitate. În România, la nivelul populației generale, sexualitatea este încă un subiect tabu. În continuare media de larg consum și internetul abundă în imagini sexualizate, atitudini nesănătoase față de corp și diverse mituri și clișee dăunătoare legate de relații. Demersul de schimbare a perspectivei este susținut prin crearea unui spectacol profesionist de comedie pe subiecte legate de corp, sexualitate și relații, cu ghidaj psihoterapeutic. Râsul este un instrument minunat de detensionare, iar teatrul un cunoscut declanșator de catharsis.

Proiectul constă în crearea și performarea unui spectacol de comedie pe teme legate de corp, sexualitate și relații, sub ghidajul unui psihoterapeut specializat. Acesta va oferi artiștilor informații și perspectiva sa profesionistă asupra realităților general-sociale relevante în România pe subiectul abordat, și se va asigura că abordarea subiectelor sensibile nu alunecă spre umorul ofensiv sau trivial. Spectacolul se va juca de 10 ori la spațiul partenerului nostru, UNTEATRU, din strada Sfinții Apostoli nr. 44, sector 5, București.

Despre Asociația Tam-Tam

Asociația Tam-Tam s-a înfiinţat în 2007, cu obiectivul de a susţine ramura independentă a teatrului bucureştean, prin producerea de spectacole, organizarea de cursuri, evenimente de educare a publicului, diseminarea de informaţii importante pentru buna desfăşurare a activităţii teatrale.

Detalii: www.tam-tam.info.ro