Proiect cultural creat de Asociația Tangaj Collective şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Între 7 și 10 septembrie, Festivalul Internațional de Film de Dans de la București propune o nouă experiența energică și captivantă, la intersecția dintre artă, gândire critică și tehnologie. „Clustere”, tema și filozofia ediției din 2023, pretextează o viziune convergentă a întregului eveniment, în care arta se confruntă cu realitățile politice și sociale actuale. Festivalul se desfășoară în cinci secțiuni inedite. „BIDFF Films” aduce pe ecran filme provocatoare despre corpuri divergente, care tratează subiecte antropologice interconectate cu probleme ecologice, imaginea corpului în societatea contemporană și conexiuni surprinzătoare între evenimente istorice și realități actuale. „BIDFF VR” prezintă cele mai recente creații în realitate virtuală, care au avut premiera în festivaluri internaționale de renume. „BIDFF Expand” promite a fi o provocare intelectuală, găzduind conferințe performative care aduc în prim plan teme sociale și culturale acute. Este un spațiu de dialog și reflexie, unde educația culturală primește noi interpretări. „BIDFF Community” și „BIDFF Exchange” își propun să aducă laolaltă diverse grupuri și să consolideze relațiile interculturale. Gazdele festivalului sunt Cinema Elvire Popesco, Grădina cu Filme – Cinema & More, Centrul Național al Dansului București, /SAC @ MALMAISON și LINOTIP – Centru Independent Coregrafic, iar activități specifice dedicate comunităților de toate vârstele se întâmplă la Centrul Rezidențial „Amalia și Șef Rabin Dr. Moses Rosen” în colaborare cu Asociația ADO, la Good Mood Dance Studio în colaborare cu Studiourile Ferentari și în spațiul public. Fiecare locație oferă un nou cadru, un nou mod de a privi intersecția dintre mișcare, reprezentare vizuală și societate. Conceptual Lab by Theo Nissim și Goethe Institut vin în sprijinul festivalului anul acesta, ca principali susținători ai BIDFF. Prin proiecții speciale, ateliere creative pentru profesioniști mari și mici, tururi ghidate prin clădiri de patrimoniu și colaborări internaționale, BIDFF propune să-și inspire publicul la început de toamnă cu peste 20 de activități culturale, care se desfășoară în patru zile de weekend prelungit.

Despre Asociația Tangaj Collective

Fondat în 2014, Tangaj Collective administrează un colectiv performativ și organizează Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) din 2015. Scopul său este dezvoltarea de proiecte interdisciplinare ce îmbină artele spectacolului, cinematografia, știința și tehnologia.

Detalii: www.tangajdance.com