Festivalul Bucharest Fringe
Proiect cultural creat de Asociația Teatrul.Ro şi cofinanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.
Bucharest Fringe este una dintre manifestările reprezentative pentru mișcarea teatrală independentă din România. Toate trupele și artiștii premiați și remarcați la cele 12 ediții de până acum au făcut un titlu de onoare din această recunoaștere. Bucharest Fringe este unul dintre foarte puținele Festivaluri cu criterii estetice clare și distincte față de altele și care încurajează inovația și libertatea de exprimare ce ar trebui să stea la baza producțiilor independente, mult mai mult decât aspectele comerciale sau de altă natură. La Ediția a 13-a, principalele aspecte care dau „plus-valoare” Festivalului sunt următoarele: – succesul important, la publicul larg, al evenimentelor în aer liber (3 zile de Festival în Parcul Obor) – spectacolele internaționale însoțite de ateliere destinate profesioniștilor și publicului – aportul studenților și elevilor – promovarea a noi spații și trupe din București și din țară – interesul din ce în ce mai mare al criticii – producții noi în Festival – premii – remunerații și recunoaștere Festivalul Bucharest Fringe, Editia a 13-a, 15 – 24 septembrie 2023, se va axa pe deschiderea evenimentelor culturale către publicul nou, tânăr; și pe susținerea și promovarea artiștilor tineri și a spațiilor culturale independente din România. Desfășurarea evenimentelor este următoarea: – Secțiunea Outdoor, în parcul Obor din București – 9 evenimente în perioada 15 – 17 septembrie; – Secțiunea Indoor: restul Festivalului, structura standard (9 spectacole în Competiție, 6 spectacole în categoria Serile Teatrului Studențesc, 2 spectacole în categoria Internațional, 2 Premiere în Festival, spectacole invitate, evenimente conexe) – 20 – 25 de evenimente în spațiile teatrale independente din București și în alte spații neconvenționale. Festivalul va avea, așadar, o medie de 3 – 4 evenimente pe zi, seara, de unde și denumirea tradițională de ”maraton” (mai multe spectacole pe zi, cu posibilitatea ca publicul să ajungă „alergând” la toate manifestările culturale dintr-o zi). La aceasta se adaugă atelierele și întâlnirile artiștilor și specialiștilor din domeniu.
Despre Asociația TEATRUL.RO
Misiunea Teatrului Apropo este de a realiza proiecte excepționale în domeniul artelor spectacolului, în spatii si contexte neconvenționale; de a promova generația tânără de artiști români și de a-i pune în dialog cu publicul tânăr; de a educa prin teatru generații noi de spectatori.
Detalii: https://bfringe.ro/