Proiect cultural creat de Asociația Antrepriza Culturală şi cofinanţat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.

Weekend Sessions este un program cultural independent care celebrează artiștii locali, spațiile publice emblematice și socializarea cu sens. A început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București, unde a transformat un spațiu de picnic în prilej de experiențe memorabile și întâlniri cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop indie de la artiști independenți, degustări de la antreprenori locali, proiecții de film în natură, momente de poezie, discuții cu terapeuți, sesiuni de mindfulness și yoga, ateliere creative pentru copii. În primii doi ani a reunit aproape 300 de artiști și invitați speciali, peste 30.000 de vizitatori adulți și 10.000 de copii. Începând cu 2023 deschide publicului larg muzeele & grădinile Bucureștiului.

Ajuns în al treilea an de program, Weekend Sessions aduce în 2023 un nou format pentru viața culturală națională, în care pune accentul pe socializare culturală și descoperirea celor mai frumoase muzee și grădini din București. Primele muzee care au dat curs invitației Weekend Sessions sunt Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Național al Țăranului Român, precum și Muzeul Municipiului București: Grădina & vila Nicolae Minovici. Timp de 10 weekenduri, din mai până în octombrie, Weekend Sessions transformă muzeele și grădinile acestora în spații de întâlnire pentru bucureșteni. Fiecare lună este dedicată unui alt muzeu și vine cu sesiuni muzicale, culturale și artistice cuminți.

Despre Asociația Antrepriza Culturală

Asociația Antrepriza Culturală promovează și susține artiștii locali și antreprenorii la început de drum.

Detalii: www.weekendsessions.ro