SĂLAJ, MY LOVE

Un proiect al Centrului Comunitar – La Stela și Dana

 

Înființat în iunie 2016 din resursele proprii ale fondatoarelor Stela Chiorea și Dana Vlăsceanu, centrul de pe Șoseaua Sălaj 286, La Stela și Dana, contribuie, prin ședințe de consiliere și evenimente de weekend, la schimbarea spațiului în care trăiesc locuitorii din cartierul Sălaj și la dezvoltarea unui grup de locuitori activi și implicați în comunitate.

Pe lângă mesele comunitare, lupta împotriva abandonului școlar și pentru accesul la apă potabilă, terapie prin artă pentru copiii din Sălaj și grupuri de ajutor pentru adulții cu adicții și familiile acestora, Centrul Comunitar La Stela și Dana a inițiat, prin programul Generator 2016 din cadrul Open Lab (București 2021), proiectul Sălaj, My Love, de reabilitare a parcului Humulești.

Situat între cartierele Ferentari și Rahova, percepute ca fiind cele mai periculoase zone din București, cartierul Sălaj nu dispune de spații atractive de petrecere a timpului liber, unde copiii care provin din familii defavorizate să aibă acces la activități artistice, culturale și sportive. Singurul parc din cartier, Parcul Humulești arată ca un parc dezafectat, cu foste zone de recreere aflate în paragină.

Demarat în octombrie 2016, Sălaj, My Love a mobilizat comunitatea din cartier pentru a contribui la renovarea Parcului Humulești. În cadrul unor activități culturale și spectacole organizate în parc, cei de la Centrul Comunitar Stela și Dana au strâns semnături pentru o petiție depusă la primărie și au identificat nevoile și dorințele locuitorilor din Sălaj legate de amenajarea și reabilitarea parcului.

În paralel cu atelierele recreative și distractive organizate în parc și la centru, ca o soluție de reducere a riscului de expunere a copiilor la pericolul drogurilor și a infracționalității, proiectul Sălaj, My Lovea organizat o serie de întâlniri cu locuitorii din cartier și membri ai unor grupuri de inițiativă civică și ONG-uri pentru a dezvolta campania de advocacy centrată pe reabilitarea și reamenajarea parcului.