TIMPURI NOI – OAMENI ȘI POVEȘTI

Un proiect de Denissa Voicu și prietenii

 

În luna octombrie 2016 s-a lansat Timpuri Noi – oameni și povești, un proiectul comunitar ce și-a propus să documenteze și să valorifice istoria cartierului, veche și recentă, pe baza unor istorii ale caselor și oamenilor, mizând pe mobilizarea şi colaborarea locuitorilor cartierului, cu idei şi materiale documentare sau fotografii, hărţi, cărţi, poveşti, amintiri, nume.

Desfășurat în lunile octombrie și noiembrie în diferite spații din cartierul Timpuri Noi, proiectul a implicat toate categoriile de vârstă, de la pensionari, la salariați, familii, studenți, elevi și preșcolari.

Programul proiectului a demarat în 16 octombrie cu Istorii din Timpuri Noi, un tur cultural prin istoria fostei distilerii, a ciocolateriei Regina Maria, a apelor minerale de la începutul secolului XX și a Centralei Industriei Bumbacului din vremea comunistă, dar și o inițiere în lumea industriilor creative de azi.

Găzduite în spațiul La firul ierbii, programul proiectului a cuprins și o expoziție itinerantă de fotografie De la Lemaitre la Timpuri Noi!, două ateliere de povești și amintiri pentru pensionari, familii și studenții și patru ateliere creative pentru școlari și preșcolari.