BILETE

WonderTheatre în parteneriat cu Primăria Capitelei prin ARCUB prezintă, în premieră, comedia “Universitatea de Râsete” ce va avea loc pe 19 aprilie 2022, ora 19:00, la Sala Mare.

Pus în scenă în regia Teodorei Petre și jucat de Răzvan Vasilescu și Alex Voicu spectacolul, adaptat după un text al japonezului Kōki Mitani, este povestea unui dramaturg japonez care, în timpul războiului, se întâlnește cu cenzorul imperial pentru a-i fi aprobat un text comic în vederea unei noi premiere.

Când cenzorul (Răzvan Vasilescu) duce la extrem sarcina lui de a nu permite continut ideologic sau tabu să apară în fața publicului, parodia după Romeo și Julieta se mută din Italia în Japonia, onoarea Imperiului este menționata printr-un … salam, iar dramaturgul rescrie la nesfârșit spectacolul.

“Universitatea de Râsete” este un spectacol la care se râde mult pentru absurdul situațiilor, iar pentru generația care a crescut cu cupletele de Revelion ale lui Toma Caragiu, tot ce e pe scenă trezește nostalgii emoționante.

Printre hohotele de râs generate de multe situații absurde în care Răzvan Vasilescu duce totul la apogeu, spectacolul e și un salut frumos pentru munca din spatele oricărui text care devine o piesă de teatru.

Teodora Petre este reprezentanta valului nou de regizori de teatru și are deja în palmares o montare care s–a jucat la Teatrul Național din București, în cadrul proiectului 9G, dedicat tinerilor profesioniști din teatru.

WonderTheatre este un proiect de teatru independent creat de Rollywood Film pentru producție itinerantă, spații neconvenționale, săli de teatru și de cinema. WonderTheatre produce entertainment și experiențe memorabile pentru spectatorul modern pasionat de cinema, teatru și televiziune, conectat la realitate, dornic de divertisment de bună calitate dedicat întregii familii.

Cu: Răzvan Vasilescu, Alexandru Voicu
Regie: Teodora Petre
Muzică originală: Cezar Antal
Costume: Radu Madea
Lighting design: Ioana Pascha

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe acub.ro, iabilet.ro.