Asociația Prietenilor Camino de Santiago – APCS în parteneriat cu Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti – ARCUB, anunță lansarea volumului „El Camino – O zi, o poveste”, dedicat celui mai cunoscut Itinerar Cultural European, numit generic Camino de Santiago. Acesta reface milenarul drum către Santiago de Compostela prin aportul a 31 de autori care își împărtășesc experiența uimitoare a unei zile petrecute pe El Camino.

Lansarea va avea loc luni, 11 aprilie, ora 18:00, în foaierul ARCUB. Intrarea este liberă.

El Camino, O zi, o poveste

editura Meronia

Mai mulți pelerini (majoritatea membri ai Asociației Prietenilor Camino de Santiago) își împărtășesc trăirile unei zile petrecute pe milenarul drum pentru penitență, acum Itinerar Cultural European. Pe drumul care-i poartă spre Santiago de Compostela (Spania), unde, în impresionanta catedrală, se odihnesc moaștele apostolului Iacob, unul dintre cei mai apropiați ucenici ai Mântuitorului.

Vorbesc despre „miracolele întâlnite în cale: detașarea de zgomotul vieții cotidiene, ospitalitatea neconvențională, încrederea în propriile forțe și în ajutorul oferit cu spontaneitatea prieteniei de oameni până atunci necunoscuți.

Fiecare poveste, un îndemn la lectură și la drumeție în această lume aparte.