ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19.00, la spectacolul Cină cu prieteni de Donald Margulies, în regia lui Claudiu Goga.

       

 

Timp de 12 ani, Gabe şi Karen, au petrecut vacanţe şi week-end-uri împreună cu Tom şi Beth; s-au invitat reciproc la nenumărate cine, şi-au crescut copii, şi-au împărtăşit experienţele de viaţă ca nişte adevăraţi prieteni, aşteptându-se ”să se îngraşe şi să îmbătrânescă împreună”. Un fapt surprinzător le dă viaţa peste cap. Acesta reprezintă un şoc cu efecte neaşteptate pentru ambele cupluri şi, în egală măsură, un prilej al unor reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre natura relaţiilor umane…

 

Spectacolul de la ArCuB, regizat de Claudiu Goga este o premieră cu această piesă în România. Scenografia este semnată de Lia Dogaru. În rolurile celor patru prieteni joacă: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş 

 

Născut la 2 septembrie 1954, în Brooklyn – New York, Donald Margulies este dramaturg american şi profesor de Limbă Engleză şi Studii Teatrale la Universitatea Yale.  Piesele sale au fost jucate în teatre importante din SUA şi din întreaga lume. I-au apărut până în prezent 7 volume de scrieri. A primit de-a lungul timpului numeroase recunoaşteri şi premii pentru activitatea sa literară. Printre altele este posesorul unui Premiu pentru Literatură al Academiei Americane pentru Litere şi Arte precum şi al unui Sidney Kingley Award (Pentru realizări deosebite în teatru – Categoria Dramaturgie). Margulies este şi autorul a mai multe scenarii de film şi televiziune.

 

În 2000 a primit Premiul Pullizer pentru piesa Cină cu prieteni, care a fost ulterior jucată la Paris, Londra, Berlin, Viena, Stockholm,Tokio, Mumbai, Seul, Tel Aviv şi Istanbul. Tot în 2000 filmul, făcut de HBO după acelaşi text al lui Margulies, a fost nominalizat la Premiile Emmy.

 

 

Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 35.00 lei (Categoria I), 26.50 lei (Categoria II) şi 15.90 lei (reducere la Categoria II – numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr. 14).

 

 

Detalii pe www.facebook.com/ArCuB