Bucharest Music Film Festival, eveniment organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, sărbătorește cea de-a X-a ediție între 19 și 28 iunie, în Piața George Enescu din Capitală, prin 10 zile de concerte cosmopolite în cadrul cărora muzica clasică se amestecă armonios cu cea contemporană. 

 

Ediția din 2015 a BMFF le oferă bucureștenilor o experiență unică, prin îmbinarea muzicii de calitate cu evenimentele conexe din cadrul festivalului de muzică clasică: tradiționalele ore de dans, vizionările cinematografice ale unor concerte și opere celebre și atelierele muzicale oferite copiilor în zilele de weekend.

 

Serile BMFF vor fi deschise vineri, 19 iunie, începând cu ora 19:00, printr-un antrenament pe ringul de dans, iar de la ora 20:00, Virgil Ianțu va susține un concert simfonic grandios alături de Bucharest Jazz Orchestra și Orchestra Română de Tineret, dirijate de Andrei Tudor, sub direcția muzicală a lui Sebastian Burneci. 

 

Primul weekend din cadrul Bucharest Music Film Festival continuă mixurile muzicale inedite, iar sâmbătă, 20 iunie, începând cu ora 20:00, se vor urca pe scena din fața Ateneului trei voci celebre ale muzicii ușoare românești: Monica Anghel, Luminița Anghel și Nico, acompaniate de Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor. De asemenea, seara de duminică va marca revenirea pe scenă a unor legende rock românești, Pasărea Rock (Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică) susținând un concert de neuitat împreună cu Orchestra Camerata Regală, dirijată de Constantin Adrian Grigore. 

 

În cadrul Bucharest Music Film Festival, copiii se vor putea bucura de evenimente special create pentru ei. Astfel, în primul weekend al festivalului, începând cu ora 11:00, cei mici vor avea parte de ateliere muzicale susținute de profesioniști din domeniu, care le vor oferi ocazia să se distreze și să afle mai multe despre instrumentele muzicale În plus, pe toată durata festivalului, Corabia Piraților va fi ancorată în Piața George Enescu, oferindu-le părinților posibilitatea ca în timpul concertelor să îi lase pe prichindei să se distreze alături de cei doi animatori pirați.

 

Orele de dans vor fi nelipsite din programul de weekend, vizitatorii având ocazia să învețe sau să aprofundeze minunate coregrafii de dans sub îndrumarea echipei de campioni recunoscuți internațional a Academiei de Dans Mihai Petre. 

 

Informații suplimentare despre artiștii prezenți în cadrul BMFF sunt disponibile pe website-ul festivalului http://www.bucharestmusicfilmfestival.ro/ 

 

Accesul la toate evenimentele din cadrul Bucharest Music Film Festival este gratuit.