BILETE

Varujan Vosganian alături de Claudiu Bleonț și Cerasela Iosifescu în spectacolul de divertisment „Vineri de la 7 jumate” pe 22 septembrie, de la ARCUB

Claudiu Bleonţ şi Cerasela Iosifescu sunt noile nume ale spectacolului de divertisment „Vineri de 7 jumate”, care revine în stagiunea de teatru ARCUB 2023/2024 într-o nouă formulă, atent pregătită de regizorul Mircea Cornişteanu. Prima reprezentaţie „Vineri de la 7 jumate” a stagiunii este programată vineri, 22 septembrie, la Sala Mare ARCUB, de la ora 19.30, şi îl are ca invitat special pe scriitorul Varujan Vosganian.

Spectacolul care se joacă o dată pe lună la Sala Mare ARCUB a demarat în luna aprilie 2023 cu titlul „Vineri de la 6 şi 9” şi continuă, din această toamnă, sub denumirea „Vineri de la 7 jumate”. Cu un format atipic, ce diferă de la o lună la alta, spectacolul regizat de Mircea Cornişteanu reuneşte, pe scena ARCUB, nume de excepţie din diverse domenii artistice şi culturale: interpretul Nicu Alifantis, coregrafa Adina Cezar (cu dansatorii Ioana Cazacu, Mara Constantinescu, Eduard Chimac), magicianul Andrei Teaşcă şi, în calitate de prezentatori, actorii Radu Gheorghe şi Mihai Bisericanu.

SpectacolulVineri de la 7 jumate” îl are ca invitat special pe scriitorul Varujan Vosganian. Prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, Varujan Vosganian a publicat cărţi traduse în peste 20 de limbi şi a fost distins cu numeroase premii, printre care Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române, Premiul „Cea mai bună proză a anului”, acordat de revista „Observatorul Cultural” și Marele Premiu „ANGELUS”, în cadrul Galei Premiului Literar al Europei Centrale ANGELUS.

Inspirat de seria de spectacole „Nocturne” din anii ’80 în care marea coregrafă Miriam Răducanu aducea în fiecare lună cele mai recente şi picante discuţii din societate într-un format care îmbina momente de dans, muzică de jazz, recitare şi momente de magie, spectacolul „Vineri de la 7 jumate” păstrează conceptul proiectului pe care îl adaptează la provocările şi specificul societăţii contemporane.

„În perioada postdecembristă, în peisajul teatral autohton, nu a apărut niciun spectacol de scenă profesionist în genul celui numit „Nocturnelor” al anilor ‘70-‘80, în care se ilustrau Mircea Crişan, Gigi Căciuleanu, Miriam Răducanu, Anda Călugăreanu, Virgil Ogăşanu, Cătălin Ilea şi alţii. Spectacolul se constituia într-un excelent divertisment pentru adulţi. Noi vă propunem o continuare efervescentă prin spectacolul nostru. Dacă credeţi în magie, intraţi la spectacolele noastre lunare!” Denis Dinulescu, scriitor şi asistent de regie al proiectului „Vineri de la 7 jumate”

Vineri de la 7 jumate | 22 septembrie, ora 19:30| Sala Mare ARCUB

Cu: Nicu Alifantis, Claudiu Bleonț, Cerasela Iosifescu, Andrei Teaşcă

Prezentatori: Mihai Bisericanu, Radu Gheorghe

Invitat: Varujan Vosganian

Coregraf: Adina Cezar

Dansatori: Ioana Cazacu, Mara Constantinescu, Eduard Chimac

Regie artistică şi scenografie: Mircea Cornişteanu

Asistenţă regie: Denis Dinulescu

Durata: aproximativ 2 ore

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro, entertix.ro, myticket.ro, în magazinele partenere și de la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

Preţuri bilete:

Cat. I – 120 lei;

Cat. II – 100 lei;

Cat. III – 70 lei.

Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Muncipiului Bucureşti.