Sâmbătă, 31 mai, după două zile de spectacole care au colorat străzile Capitalei, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! continuă să creeze o atmosferă magică, prin reprezentațiile grupului de actori Mirror Family, acoperiți în întregime de sute de oglinzi. Aceștia vor oferi un spectacol animat al reflexiilor luminii din jur, care capătă forme umane. Music Band and Stilt Walkers vor intona, cu un entuziasm molipsitor, cântece tradiționale belgiene și vor transmite voie bună peste tot în jur.

 

De la ora 15:00 și de la ora 20:00, în Piața Sf. Anton, iubitorii de teatru pot urmări spectacolul Hamlet, pus în scenă de actorii de la Shakespeare’s Globe. De asemenea, în aceeași locație, începând cu ora 18:00, show-ul Loin/ Lontano va spune povestea impresionantă a 30 de milioane de italieni exilați de-a lungul a două secole. Reprezentația sugerează incredibila energie de care trebuie să dea dovadă oamenii în fața unor situații tensionate, pentru a putea supraviețui.

 

Piața George Enescu va găzdui, de la ora 21:00 spectacolul Dodoland, care va transforma cerul într-o lume magică, o lume în care totul este posibil și în care orice imagine este un impuls ce-i face pe oameni să viseze la superputerea de a zbura. 

 

Până la ora 22:00, Centrul Istoric va fi animat de pietre însuflețite, călăreți, păpuși-gigant, creaturi somnoroase și flori uriașe. La sfârșitul zilei, toate trupele invitate să susțină spectacole mobile la B-FIT 2014 se vor reuni într-o paradă spectaculoasă. Artiștii vor pleca din Piața George Enescu, la ora 22:00 și, mergând pe Calea Victoriei, se vor îndrepta spre Piața Universității.

 

Ziua de 1 Iunie va fi marcată de o sărbătoare dublă. Este ultima zi a festivalului B-FIT in the Street!, precum și Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită de ARCUB prin evenimentul Cișmigiul copiilor. Trupe atractive de teatru de stradă, în costume colorate și vesele, se vor plimba duminică pe aleile Parcului Cișmigiu, printre micuții cărora li s-au pregătit și multe alte surprize frumoase, precum și în toate locațiile în care s-au aflat pe toată durata desfășurării festivalului B-Fit in the Street!

Informații despre trupele participante, înregistrări video de la edițiile anterioare, fotografii și caietul program sunt disponibile pe site-ul festivalului http://www.bfitfestival.arcub.ro/.

De asemenea, cei ce doresc să vadă fotografii de la edițiile anterioare ale festivalului B-FIT in the Street! pot vizita punctul de informații amenajat în Piața Universității, unde pot obține caietele program ale evenimentului, precum și toate detaliile de care despre eveniment.  

 

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.