Peste 12.000 de oameni au celebrat alături de Primăria Municipiului București și ARCUB lansarea primei ediții a Festivalului Internațional al Luminii Spotlight. 

 

Instalațiile au fost pornite pe ritmurile antrenante din strada Franceză, unde au concertat Romarta, Robin and the Backstabbers și Omul cu Șobolani, iar energia publicului bucureștean a învăluit Calea Victoriei și Centrul Istoric de bună dispoziție. 

 

Clădirile emblematice ale orașului, Biblioteca Centrală Universitară, Teatrul Odeon, Cercul Militar, Muzeul Național de Istorie a României și Palatul CEC, au fost prezentate într-o perspectivă nouă datorită video-mapping-urilor și iluminatului arhitectural, încântând publicul de toate vârstele.  

 

Instalațiile de artă au uimit bucureștenii prin interactivitatea și originalitatea lor, publicul dând dovadă de o curiozitate contagioasă – a analizat și a interacționat cu fiecare lucrare de pe traseul Spotlight, până spre miezul nopții. Prima zi de festival s-a transformat într-un fenomen social, dovadă fiind miile de poze și filmulețe care circulă în social media, locuitorii orașului fiind încântați să se asocieze cu petele de culoare care au însuflețit orașul.   

 

Pentru mai multe informații, accesați site-ul oficial al festivalului: www.spotlightfestival.ro 

 

Accesul la toate evenimentele din cadrul Spotlight Festival este gratuit.