Bucureștiul se alătură orașelor europene care găzduiesc Turneul European „Life Will Win”, un eveniment caritabil conceput cu scopul strângerii de fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a spitalelor din Ucraina, dar și pentru sprijinirea artiștilor ucraineni și pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Turneul se desfășoară în principalele piețe ale unor mari capitale sau orașe europene din Polonia, Cehia, Austria, Germania, Italia sau Spania, care vor deveni spațiu de manifestare pentru muzica și cultura ucraineană.

Concertul de la București are loc sâmbătă, 18 iunie, ora 19:00, în Piața „George Enescu”, la inițiativa Ambasadei Ucrainei la București, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Despre Turneul European „Life Will Win”

Turneul European „Life Will Win” își propune să unească europenii și ucrainenii din străinătate și să strângă fonduri pentru a sprijini Ucraina, care în prezent își apără nu doar propria libertate, ci și securitatea și viitorul democratic și liber pentru întreaga Europă. Turneul a debutat în Polonia, la Varșovia, cu două concerte, în 10 și 12 iunie, și a strâns până acum mii de oameni. Pe harta evenimentului sunt incluse mari capitale și orașe europene, printre care: Praga (Cehia) – 13 iunie, Budapesta (Ungaria) – 16 iunie, Viena (Austria) – 17 iunie, București (România) – 18 iunie, Berlin (Germania) – 20 iunie, Florența (Italia) – 21 iunie, Madrid (Spania) – 22 iunie și Cascais (Portugalia) – 23 iunie.

Pe scena „Life Will Win” vor evolua artiști cunoscuți nu doar în Ucraina, ci și dincolo de granițele acesteia: MONATIK, Vopli Vidopliasova, Pianoboy, Wellboy, Alina Pash și alții, iar cei prezenți vor putea asculta cele mai emoționante melodii din „Evening Quarter” interpretate de actorii Kvartal 95 Studio, o celebră companie ucraineană, creatoare a numeroase programe umoristice foarte apreciate.

Gazdele concertelor vor fi de asemenea actori ai Kvartal 95 Studio, alături de Yevhen Koshovy, Olena Kravets, Oleksandr Pikalov și prezentatoarea și actrița TV ucraineană Daria Tregubova.

Participarea la eveniment este liberă, dar în timpul evenimentul se pot face donații prin scanarea unui cod QR. Toate fondurile strânse în timpul concertelor vor fi donate pentru acoperirea nevoilor umanitare ale Ucrainei.

Pentru buna organizare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat, sâmbătă, 18 iunie, după cum urmează:

  • în intervalul 16:00-23:00, traficul rutier va fi restricționat pe Calea Victoriei între Str. Știrbei Vodă și str. Dem I. Dobrescu, pe str. Știrbei Vodă între Calea Victoriei și str. Ion Câmpineanu; se va permite traficul rutier pe str. Episcopiei cu trecerea pe Calea Victoriei către str. Știrbei Vodă;
  • în intervalul 16:00-23:00, se va restricționa traficul rutier pe str. B. Franklin, perimetrul cuprins între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu și pe str. C.A. Rosetti între Calea Victoriei și str. Boteanu;

Devierea traficul rutier și a mijloacelor de transport public se va face în data de 18 iunie între orele 16:00-23:00 pe Calea Victoriei în zona Piața George Enescu între str. Știrbei Vodă și str. Dem. I. Dobrescu. Se va permite traversarea dinspre str. Episcopiei către str. Știrbei Vodă. Devierea mijloacelor STB se va face pe str. Luterană spre Bd. Dacia până la Piața Romană.