ArCuB Jazz Moments

LUCIAN BAN pian

ABRAHAM BURTON saxofon tenor

BRAD JONES bas

DERREK PHILLIPS tobe


Elevation, unul dintre cele mai explozive grupuri de jazz, va susţine un recital pe scena ArCuB. După concerte susţinute la Festivalul Jazz a l’Ouest din Rennes, la Paris, Viena, Bad Ishl, Munchen, Budapesta şi Târgul – Mureş muzicienii ajung şi la Bucureşti. Duminică 13 noiembrie, începând cu ora 20.00, veţi putea asculta la sala  ArCuB un blues vibrant, armonii neobişnuite şi sonorităţi de free jazz, de un lirism profund. 

 

Elevation creează o muzică ce coboară din marea tradiţie a jazz-ului, dar se îndreaptă creativ spre viitor. Ei reprezintă  „noul jazz” în forma sa cea mai spectaculoasă. Trupa reuneşte patru dintre cele mai marcante personalități ale jazz-ului contemporan: Abraham Burton, Brad Jones, Derek Phillips şi Lucian Ban.

 

Numit de Todd Barkan, curator Lincoln Center „unul dintre cei mai mari saxofonişti tenori ai timpului nostru”, Abraham Burton spune despre colaborarea cu Lucian Ban: „Muzica lui este printre cele mai creative pe care le-am cântat vreodată. Are multă emoţie şi trăire, un ritm propriu interior, curge foarte bine, este foarte lirică.”

La rândul său, Lucian Ban afirmă: „Între mine şi Abraham există o chimie muzicală şi umană cu totul particulară. El este unul dintre cei mai mari cunoscători ai tradiţiei jazz-ului american şi deţine un simţ al melodiei uluitor – unic, aş spune, între muzicienii de jazz.”

 

Abraham Burton este considerat unul dintre marii saxofonişti ai jazz-ului ultimelor decenii. A colaborat în cariera sa de până acum cu legende precum: Jackie Mclean, Art Taylor, Jimmie Smith, sau Winton Marsalis. A explodat pe scena jazz-ului la începutul anilor ’90 cu o serie de albume sub nume propriu, editate de cunoscutul label German Enja Records, albume care i-au adus rapid elogiile presei de jazz şi nu numai ( New York Times, Jazz Times, DownBeat, etc) precum şi o carieră concertistică la toate festivalurile de prestigiu din lume. A apărut ca sideman pe mai mult de 40 de albume alături de muzicieni ca Joe Lovano, Dave Liebman, Antonio Hart, Jimmy Smith, Brandford Marsalis, Ron Carter, Mark Turner, Christian McBride.

 

Brad Jones a avut în cariera sa unele dintre cele mai ilustre colaborări muzicale: a înregistrat cu Elvin Jones, Ornete Coleman, Elvis Costello şi Marc Ribot (împreună cu care a câştigat un Grammy pentru Cel mai bun album de muzică latino – grupul Los Cubanos Postizos). Jones este considerat unul dintre marii contrabasişti de jazz ai momentului.

 

Derek Philips este apreciat drept un muzician de o extraordinară versatilitate. El este unic prin aceea că a colaborat atât cu mari nume din avangarda muzicală – de la Vijay Iyer la Greg Osby şi Jason Moran – cât şi cu personalităţi celebre ale muzicii mainstream, precum Norah Jones sau Charlie Hunter.

 

Lucian Ban este originar din Transilvania, România. A fost numit de criticul Bruce Lee Gallanter: unul dintre cei mai talentaţi pianişti ce au venit la New York în ultima decadă”. Terrell Holmes de la All About Jazz spune despre el: pianistul dă dovadă de o fluenţă şi sensibilitate care aminteşte în acelaşi timp de Vladimir Horowitz şi Mccoy Tyner”. Are 7 albume de autor produse de case de prestigiu din Statele Unite şi Europa.

 

 

Grupul american Elevation a susţinut de-a lungul anilor nenumărate concerte în lume, în Franţa, Austria, Belgia, Germania, Olanda. În timp repertoriul lor s-a rafinat, devenind un material ce impresionează prin originalitate şi cucereşte audienţa prin incredibila creativitate a celor ce îl alcătuiesc.

 

Evenimentul este produs de ArCuB.

Sponsor media: Hotnews

Travel sponsor: Par Avion

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, Radio România Bucureşti FM, 24 FUN, Ring, Zeppelin, BeWare!, RATB. 

Parteneri media online: Port.ro, Modernism.ro, Iconcert.ro, 4arte.ro, Apropo.ro, Metropotam.ro, Youmago.ro, Hipmag.ro, Goingout.ro, Urbo.ro, Diseara.ro, Arteşimeserii.ro

 

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14) şi începând cu 1 noiembrie online pe www.arcub.ro .

Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ArCuB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.