Seria taifasurilor culturale continuă la ARCUB. Cea de-a doua ediţie a evenimentului Trialoguri la ARCUB va avea loc joi, 13 martie, începând cu ora 20.00, la Ceainăria ARCUB din Str. Batişte nr. 14.


Invitatul special al serii este poetul Mircea Dinescu, „copilul teribil” al literaturii române a anilor ’70, cel care, după ani la rând în care s-a dedicat publicisticii, a revenit, cu aceeaşi pasiune, la poezie. Într-un cadru intim şi o atmosferă relaxată, alături de jurnalistul cultural Matei Martin, Mircea Dinescu va aborda un subiect mereu dezbătut, dar niciodată epuizat: femeia, pe care la un moment dat în versurile sale a numit-o icoană cu picioare lungi.


Participanţii la eveniment vor avea prilejul de a se delecta cu poveşti amuzante şi perspective interesante asupra ideii de feminitate, precum şi cu acordurile muzicii interpretate de Aylin.


Lansat în februarie 2014, Trialoguri la ARCUB este un eveniment care reintroduce în agenda comunităţii obiceiul conversaţiilor culturale, pe un ton prietenos. Întâlnirile între public şi invitaţi au loc de două ori pe lună, în serile de joi, şi presupun discuţii pe teme dintre cele mai diverse extrase din cotidianul ce influenţează natura artistică a invitaţilor. Proiectul a debutat cu o întâlnire reuşită cu scriitorul Mircea Cărtărescu, moderată de criticul şi scriitorul Marius Chivu. Pe lista personalităţilor pe care iubitorii de cultură din capitală îi pot întâlni la Trialoguri se află nume precum: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Tiberiu Soare, Gabriela Adameşteanu sau Aurora Liiceanu. 

 

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet de intrare în valoare de 25 lei, care poate fi achiziţionat de la Casa de Bilete ARCUB, din Str. Batişte nr. 14.