Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 12 aprilie 22:00.

Zoli Toth este … Home Alone la ARCUB 

– un one-man show electrizant –

 

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, invită publicul bucureștean – și nu numai – la „Home Alone”, un one-man-show exploziv susținut de Zoli Toth, unul dintre cei mai respectați artiști din România. Concertul va avea loc la Sala Mare de la ARCUB, în data de 12 aprilie, ora 20.00.

Este pentru prima dată în România când un artist concepe un one-man-show ce are la bază sintetizatoare analogice, instrumente de percuție neconvenționale, tobe și vibrafon. Eclectic ca stil, Zoli Toth își folosește experiența muzicală, recurgând la armonii provenite din muzica clasică, la linii melodice narative, sound industrial și muzică electro. Ritmul melodiilor este foarte divers, de la lent la alert, făcând din acest eveniment un show modern și chiar avangardist.

Experiența artistului este vastă, el având la activ peste 1.000 de concerte în Romania și străinătate. În 1997, Zoli Toth pune bazele trupei de percuţie Hans’n’feet Quartet. După câteva schimbări de componenţă şi stil, în anul 2000 ia naştere formaţia SISTEM: cinci percuţionişti profesionişti cântând la butoaie de metal şi plastic şi alte accesorii muzicale neconvenţionale. Alături de Robert Magheti, Florin Romaşcu, Claudiu Purcarin şi Ciprian Rogojan, SISTEM a lansat patru albume, iar unsprezece single-uri au ajuns number one în topurile din România.

Din anul 2014, Zoli Toth și-a desfășurat activitatea muzicală sub numele de Zoli Toth Project. Tot în anul 2014, cu o formulă unică în lume de instrumentiști (doi percuționiști, vioară și violoncel) și cu ajutorul compozitorului Adrian Enescu, Zoli a produs spectacolul „Bach in ShowBiz”, cu optsprezece variațiuni pe teme de J.S. Bach adaptate anilor 2020. În august 2015, Zoli Toth a realizat unul dintre cele mai complexe concerte de fusion din Romania, cu douăzeci și unu de instrumentiști, videoproiecții și efecte pirotehnice. În 2015, în cadrul Festivalului „George Enescu”, a avut avanpremiera spectacolului „The Bach Files”, un proiect unic în România.

Odată cu susținerea recitalului din finala Eurovision Romania 2016, Zoli a lansat conceptul „Cocoon”, în care s-a reinventat, abordând compoziția, noul repertoriu fiind compus de el, în colaborare cu George Călin (Deepcentral). „Senzații” din 2017 a fost un proiect de show premium, care a combinat sonorități industriale, produse de lovirea energică a nicovalelor, cuvelor de inox și a butoaielor de metal, cu cele calde, rezultate din acompaniamentul orchestrei simfonice, și cu sound-ul modern, electro, al sintetizatoarelor. Din iulie 2018, Zoli este coordonatorul ansamblurilor de percuție din programul național „Cantus Mundi”.

Zoli Toth este Ambasador Earth Hour, din 2009, iar în 2010, a fost desemnat Ambasador „Let’s Do It, Romania!”. În 2011, devine Ambasador al Voluntariatului în Romania, din 2012, este Ambasador Nelson Mandela 46664 Bangles în Româniam, iar din 2017, devine Ambasador al Maratonului București.