Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 13 ianuarie 16:00.

Acces gratuit în baza biletelor rezervate.

„INSULA” | 13 ianuarie, ora 15:00 | ARCUB – Sala Mare

Cel mai recent şi important film de animaţie de lungmetraj românesc, filmul regizat de Anca Damian a fost selectat în peste 50 de festivaluri din toată lumea (printre care Big Screen Competition Rotterdam, Goteborg IFF, Competiția Internațională la Annecy IFF, Busan IFF). „Plecând de la premisa și poetica textului lui Gellu Naum (care a reinterpretat povestea lui Crusoe în piesa de teatru «Insula») și integrând universul muzical al Adei Milea și Bălănescu Quartet (care au creat mai multe concepte de spectacol plecând de la același text al lui Naum), «Insula» este o operă aflată la intersecția artelor vizuale, muzicii și literaturii.” – Zile şi Nopţi

Comparat de critici cu epicul „Yellow Submarine” al formaţiei Beatles, „Insula” este o comedie suprarealistă inspirată de Gellu Naum, pe muzica Adei Milea și Bălănescu Quartet.

 

Film de animaţie, 2022, România-Franţa-Belgia

Durata: 84 min.

Regia: Anca Damian

Cu: Alexander Bălănescu, Lucian Ionescu, Ada Milea

Robinson este un doctor retras pe o insulă populată de imigranți, activiști și garda de coastă. El îl salvează pe Friday, un naufragiat, singurul supraviețuitor de pe o barcă de refugiați. Pe parcursul călătoriei lui pe insulă, Robinson se întâlnește cu vietăți extraordinare și evenimente ieșite din comun. Se va confrunta cu realitățile lumii contemporane prin intermediul poeziei vizuale și al simbolismului, într-o lume în care fiecare își caută propriul paradis.