Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 31 mai 21:00.

După un debut regizoral premiat şi bine primit de critici, Irina Alexandra Banea propune publicului de teatru un spectacol inovator, după textele Othello, Macbeth şi Julius Caesar de William Shakespeare, cu o distribuţie tânără, formată din nume ale noii generaţii de actori – Andreea Coff şi Denis Hanganu şi completată de participarea dansatorului şi coregrafului Momo Sanno.

Dramele lui Macbeth, Othello şi Julius Caesar sunt prezentate publicului de teatru nu din perspectiva actului violent, care defineşte, în mod clasic, cele trei tragedii shakespeareane, ci din perspectiva dorinţei de purificare.

„ANATOMII ALE DORINȚEI ar fi putut fi un spectacol despre mecanismele violenţei în lupta pentru dragoste – Othello, pentru putere – Macbeth, sau pentru idealuri abstracte – Julius Caesar. Dar anul 2020 a condensat şi partial suspendat ideea de violenţă. Pentru un timp, frica a înlocuit dorința de atac. Pentru un timp, singurul gest care ne-a ancorat în realitatea imediată a fost spălatul mâinilor și igienizarea lucrurilor din jur. Un gest curent capătă deodată valori mitice și obsedante. Trei scene Shakespeare sunt legate prin raportarea la gestul eșuat al purificării. Acțiunea de igienizare a actului violent este, evident, o creație eșuată. – Irina Alexandra Banea.

Deţinătoare a unui Premiu de Excelenţă în Cultură la Gala Premiilor Municipiului Bucureşti pentru Artă şi CulturăIrina Alexandra Banea debutează, în 2016, pe scena Space Studio a Teatrului Bulandra cu spectacolul de licenţă „Incendii” după un text devastator de Wajdi Mouawad, cu care tânăra regizoare atrage atenţia criticii. „Standardele pe care şi le-a fixat Irina Alexandra Banea o fac o regizoare demnă de urmărit. Ceea ce se întâmplă la Bulandra cu această premieră seamănă foarte bine cu naşterea noului teatru românesc, cel al milenarilor, care nu e nici mai bun, nici mai râu decât cel tradițional, ci doar altfel.” – Horia Ghibuţiu

_______________________________________________________

ANATOMII ALE DORINȚEI

un spectacol de Irina Alexandra Banea

după textele Othello, Macbeth şi Julius Caesar de W. Shakespeare

distribuție: Andreea Coff, Denis Hanganu, Momo Sanno

traducere: Lucia Verona, Horia Gârbea

scenografie: Emil Banea

lighting design: Bogdan Golumbeanu

regie: Irina Alexandra Banea

________________________________________________

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe arcub.ro, bilet.ro sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.

Preț bilet: 50 lei (Categoria I) și 35 lei (Categoria II).