Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 6 iunie 21:00.

Miercuri, 6 iunie, de la ora 19:00, ARCUB le propune bucureștenilor să vizioneze o satiră despre familia modernă, într-o nouă reîntâlnire cu protagoniștii spectacolului teatru ”PLASTIC”, regizat de Theodor-Christian Popescu, după un text de Marius von Mayenburg.

Într-un decor inedit și elegant realizat de scenografa Velica Panduru, regizorul Theodor-Christian Popescu decupează atent teme contemporane, dozând eficient impactul fiecărei noi scene asupra publicului. Muzica semnată de Lucian Ban, pianistul new yorkez de origine română, punctează fin trecerile personajelor de la o stare la alta, urmărind gradual transformarea unei lumi realiste într-o instalație artistică atipică.

Plastic îi are în distribuție pe Nicoleta Lefter, una dintre cele mai apreciate actrițe ale noii generații, și pe Bogdan Dumitrache, cunoscut publicului din filmul Poziția Copilului de Călin Peter Netzer și câștigător al titlului de Cel mai bun actor la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian 2017 pentru rolul din Pororoca, de Constantin Popescu. Distribuția piesei de teatru este completată de Cristina Toma (Premiul Criticii pentru Cel mai bun debut în Privește înapoi cu mânie, 1996), Istvan Teglas (Între noi totul e bine de Radu Afrim, TNB, Hedwig and The Angry Inch la Point) și tânărul actor Ciprian Nicula (O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, de Bobi Pricop la TNB).

„Presiuni de tot felul: să avem succes, să acumulăm material, să rămânem tineri, să fim părinți perfecți, să fim curajoși, să ne ascultăm și înțelegem partenerul și copilul, să călătorim peste tot, să-i ajutăm pe cei defavorizați. Să fim cool.

Un cuplu, Ulrike și Michael, încearcă toate astea, dar se simt depășiți. Așa că angajează o fată în casă, Jessica. Să strângă mizeria (care se tot adună), să igienizeze, să aseptizeze. Efectul ei în această familie va fi de catalizator al conflictelor latente, de revelator al impulsurilor secrete, de generator involuntar de situații jenante. Copilul aflat la pubertate, Vincent și un excentric artist contemporan, Haulupa intră și ei, din motive diferite, în sfera ei de atracție.

Plastic este o satiră ce trage din toate pozițiile în toate direcțiile. Marius von Mayenburg dezvoltă și amplifică procedeele din ”Urâtul” și ”Perplex”, parcă nevrând să mai rateze nimic. Viața unor oameni bine intenționați din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/kitchos pare un tăvălug ce nivelează fără să vrea orice relație ce ar trebui, în teorie, să funcționeze. Căci ei au renunțat la orice raport de forță în familie, în profesie, în artă.

E omul capabil să-și creeze un mediu funcțional, nedestructiv? De ce nu merge nimic din ceea ce încercăm decât parțial, chinuit, ridicol?”Theodor-Cristian Popescu

Cunoscut pentru încăpățânarea cu care își asumă teatrul contemporan ca pe o luptă personală” (Radio România Cultural), Theodor-Cristian Popescu a montat, în diferite limbi și în diferite teatre, mai multe piese scrise de Marius von Mayenburg, unul dintre cei mai jucați dramaturgi germani. După ce a pus în scenă textul Perplex la Teatrul Clasic din Arad, Martiri, Piatra la Târgul Mureș, Urâtul la Teatrul German din Timișoara, Chip de foc la Teatrul Prospero din Montréal, regizorul Theodor-Cristian Popescu a montat la București a șasea piesă a lui Marius von Mayenberg, Plastic, scrisă în 2015 și pusă în scenă, la Sala Mare, ARCUB.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/bilete-online/ și http://bilet.ro/  sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB, Strada Lipscani, nr. 84-90.

Prețuri: 35 lei (Categoria I) și 25 lei (Categoria II).

 

Spectacol recomandat persoanelor peste 14 ani.

 

PLASTIC

de Marius von Mayenburg

Traducerea Elise Wilk

Distribuția: Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Nicoleta Lefter

Regia: Theodor-Cristian Popescu

Scenografia: Velica Panduru

Muzica: Lucian Ban

Light-design: Alexandros Raptis

Video și graphic design: Ioana Bodale

Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București