Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 13 februarie 21:00.

Miercuri, 13 februarie, începând cu ora 19:00, Sala Mare de la ARCUB găzduiește spectacolul Perfect compus de Alexandra Badea. Acesta face parte din turneul susținut prin programul „Manifest pentru dialog”, inițiat și dezvoltat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, împreună cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și cu Departamentul de Artă Teatrală, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Regizoarea Alexandra Badea, una dintre cele mai importante voci regizorale și artistice ale Franței – artist invitat pentru creațiile sale la Théâtre National de la Colline (Paris) – propune o creație specială a celor trei structuri (TNRS, FITS și Școala de Teatru de la Sibiu), care ilustrează dedicația unui mare artist și a tinerilor care au însoțit-o în această aventură, cu prilejul Centenarului.

Istoria unei familii, văzută prin ochii a trei generații descendente, aduce în discuție astăzi dramatismul, poezia, iubirea, nevoia de tandrețe, dar și toate grozăviile prin care aceste generații au trecut, pornind de la Primul Război Mondial până în zilele noastre.

„Manifest pentru dialog” este un program social, cultural și educațional al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, în colaborare cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și BRD Groupe Société Générale. În cei trei ani de activitate, programul a creat trei proiecte cu un puternic impact social la nivel național: proiectul Antisocial, scris și regizat de Bogdan Georgescu, în care tema de dezbatere este criza fundamentală prin care trece educația din România, #minor, semnat, de asemenea, de Bogdan Georgescu, în care este chestionat sistemul social și politic pentru care pasarea responsabilităților și utilizarea cazurilor particulare devin scopuri în sine, și Familii, un spectacol de Eugen Jebeleanu, care aduce în discuție ce înseamnă familia în ziua de astăzi.

Perfect compus este un text despre urmele pe care le lasă istoria în noi, despre ura și lașitatea anilor ‘40, despre teroarea anilor ‘50, despre frica anilor de după, despre colaboratori și, mai ales, despre cei care au rezistat. Despre cum o familie traversează aceste perioade, despre cum contextul politic distruge iubirea, despre cum într-o familie se sacrifică întotdeauna fetele pentru a proteja viitorul băieților, despre cum generații de-a rândul își transmit aceleași scheme de gândire, și mai ales, despre cum generația de azi are curajul și forța de a se uita în urmă și a face curat.” (Alexandra Badea, regizor și dramaturg)

 

PERFECT COMPUS de Alexandra Badea

REGIA ȘI CONCEPTUL SCENOGRAFIC: Alexandra Badea

COSTUME ȘI DECOR: Ana Ienașcu

MUZICA: Claudiu Urse

MANAGER PROIECT: Claudia Maior

ÎN DISTRIBUȚIE: Ioana Cosma, Ali Deac, Iustinian Turcu, Gabriela Pîrlițeanu, Fabiola Petri, Alexandru Malaicu, Oana Marin, Ștefan Tunsoiu, Alin Turcu, Emmanuel Antonescu / Cristian Timbuș

Durată spectacol: 2 h

Data premierei: 17 aprilie 2018