Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 1 februarie 22:00.

 

Joi 1 Februarie | 20:00 – ARCUB, Sala Mare

Mircea Tiberian Group The Land of Nod

Liviu Butoi – saxofoane, flaut (RO) , Mircea Tiberian – pian (RO), Chris Dahlgren – contrabas (SUA), John Betsch – baterie (SUA)

 

 

Programul Jazz @ ARCUB – Artist in Residence continuă în 2018 cu o nouă serie de concerte bilunare pe scena Centrului Cultural din Lipscani 84 – 90. A doua stagiune Artist in Residence este curatoriată de muzicianul Mircea Tiberian care  a prezentat, în perioada octombrie – decembrie 2017, șase concerte de jazz susținute de artiști romani, europeni și americani. 2018 aduce în cadrul stagiunii colaborări și proiecte inedite ale jazzului românesc și internațional, care vor fi prezentate în premieră, într-o serie de 12 concerte live, în perioada februarie – iunie 2018.

 

joi 1 februarie  2018, de la ora 20:00 Artist in Residence găzduiește primul concert din acest an: The Land of Nod, proiect prezentat  de însuși artistul în rezidență, Mircea Tiberian  – un proiect autentic care se adresează publicului deschis către experiment şi originalitate. Întâlnirea artiştilor din distribuția concertuluipe scena ARCUB – Mircea Tiberian, Liviu Butoi, Chris Dahlgren, John Betsch reprezintă o oportunitate pentru iubitorii de jazz de a fi părtași la o performanță artistică intensă, plină de originalitate. De asemenea, The Land of Nod este şi titlul albumului care va fi lansat pe scena ARCUB.

 

The Land of Nod este un teritoriu menţionat în Cartea Genezei din Vechiul Testament şi situat “La Est de Eden”. Aici Dumnezeu l-ar fi exilat pe Cain după ce acesta l-a omorât pe fratele său Abel. Origen din Alexandria defineşte Ţara Nod ca pe un loc “Departe de Faţa lui Dumnezeu”. Să nu uităm că în engleză “to nod off”  înseamnă “a adormi” iar printre sensurile pe care limba ebraică le dă acestui cuvânt se numără “a rătăci” , “a te ascunde”, “a tremura”. În acelaşi timp The Land of Nod mai înseamnă  tărâmul pe care apar limitele şi limitările, măsurile şi greutăţile, unde se naşte simţul proprietăţii, unde existenţa incumbă efort şi strădanie, unde se ridică ziduri şi cetăţi de tot felul şi, mai ales, e locul unde omul se află într-o perpetuă căutare a sensului Existenţei, în ultima instanţă  a lui Dumnezeu.

 

Muzicienii au cântat pentru prima dată în formulă de trio la festivalul Jazzy Spring in Bucharest 2006 iar apoi s-au reunit la Kronstadt Jazz Days (Braşov 2007), de pe urma acestui concert rezultând şi primul album, Ulysses. Aria lor stilistică se situează în zona modernităţii, fără însă a evita parametrii tradiţionali ai jazzului main stream. Cu alte cuvinte, deşi muzica lor se adresează publicului deschis către experiment şi originalitate, pe parcursul performanţei se pot distinge cu claritate elemente din tradiţia muzicilor afro-americane sau chiar din muzica clasică europeană. Improvizaţia colectivă rămâne domeniul unde cei trei muzicieni își arată adevarata măiestrie ce justifică notorietatea de care se bucură în lumea jazzului. Cei trei au realizat de curând  un nou album intitulat „Both sides of the river”, produs la  casa de discuri „Societatea de Concerte Bistriţa”.

În ultimii ani trio-ului i s-a alăturat adesea saxofonistul şi flautistul Liviu Butoi a cărui colaborare cu Tiberian datează încă din anii ’80. Muzicienii au apărut astfel în cvartet la festivalul Gărâna 2014, urmând apoi un turneu în Germania şi câteva concerte în Timişoara între 2016 şi 2017.

Întâlnirea acestor artişti este o ocazie pentru ascultătorii români de a fi părtaşi la o performanţă de cel mai înalt nivel, intensă şi plină de originalitate, o adevarată mostră de autenticitate muzicală.

 

Pret: 35 lei / 25 lei reducere pentru studenti