Vanzarea pentru acest eveniment s-a terminat pe data de 26 noiembrie 22:00.

Hituri pop, doină, tango și muzică de cameră în concertul inedit Pre@Clasic al muzicianului Florin Chilian din data de 26 noiembrie, de la ARCUB. Concertul Pre@Clasic este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și prezintă ultimul album al artistului Florin Chilian, un proiect original care a creat un nou stil muzical și care se bucură de o reacție entuziastă din partea publicului românesc și internațional.

 

Lansat în octombrie 2017, albumul Pre@Clasic își propune să aducă muzica de cameră mai aproape de publicul nefamiliarizat cu universul muzicii preclasice, să o facă mai accesibilă și „să elimine distanța dintre Ateneul Român și noile generații, păstrând însă calitatea muzicală,” după cum declară inițiatorul proiectului, Florin Chilian.

 

„Să scoatem așa zisa muzică a elitelor din locațiile elitiste. Niciodată, nimeni, niciunde nu a unit regina muzicii clasice- muzica de cameră cu universul culturii pop. Vreau să pun în valoare frumusețea muzicii preclasice și să o aduc în firescul vieții noastre de zi cu zi. Pre@Clasic ajută tinerii – și nu numai – să treacă așa zisa prăpastie iscată între elita culturală și generația Millennials, dar și cei care nu au avut ocazia să descopere frumusețea muzicii clasice,” a spus Florin Chilian despre cel mai recent album al său Pre@Clasic.

 

Combinând în mod inedit vocea pop cu muzica de cameră, Florin Chilian creează cu Pre@Clasic un nou stil muzical în cheia quartet/quintet, pe care artistul îl intitulează Q concept. O premieră pentru lumea muzicii, Pre@Clasic reorchestrează piese pop în stil preclasic-clasic, dar cu o abordare actualizată, pentru cvartet de coarde (două viori, o violă și un violoncel). De la binecunoscutul hit Zece, până la doină sau tango, albumul a fost creat pentru a reintroduce muzica clasică în secolul 21.

 

„Motivul pentru care am vrut neapărat ca Pre@Clasic să conțină și piese deja cunoscute este tot acela de a ușura accesul publicului la muzica clasică. Legătura emoțională a publicului cu piese îndrăgite precum <<Zece>>, <<Chiar dacă…>>, <<Să nu ucizi!>>, <<Termopane>> și altele poate ajuta mult în acest sens,” a mai declarat muzicianul Florin Chilian.

 

Pe lângă piesele deja consacrate, albumul conține și piese noi compuse și aranjate de Florin Chilian, printre care și titlul scris în memoria actorului Ștefan Iordache- <<Șaveica de la Sarica Niculițel>>, o manea preclasică compusă pe linia istorică a stilului care se trage din muzica grecească și turcească de la sfârșitul secolului XVIII.

 

Inspirat de muzica de cameră, pasiunea mai puțin cunoscută a lui Florin Chilian, Pre@Clasic este un proiect la care muzicianul a muncit opt ani alături de compozitorul Ștefan Elefteriu. Albumul Pre@Clasic este organizat în trei CD-uri, fiecare conținând câte opt piese interpretate în formula de cvartet și apoi în formula de cvintet. Albumul este disponibil și pe vinil, împărțit în patru discuri.

Noul produs muzical, care a atras deja atenția muzicienilor europeni, albumul Pre@Clasic este produs în colaborare cu Institutul Cultural Român și va fi promovat prin concerte live în marile capitale ale lumii.

 

 

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

 

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).